Sport

2014.11.11. 15:39

VEDAC: szorosabb együttműködés

Veszprém – Tisztújító közgyűlést tartott a közelmúltban a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), ahol új elnököt, elnökséget választottak a megjelentek.

B. Virág Rita

Lejárt az előző tisztségviselők öt éves mandátuma, így a VEDAC küldött közgyűlése az egyesület új vezetéséről döntött.

A leköszönő elnök Göttlinger László eredményes éveket tudhat maga mögött, de úgy érezte, jelenlegi feladatai ellátása mellett a klubvezetésre más nem jut elegendő ideje, így nehéz szívvel, de búcsúzott a VEDAC-tól. A helyére az önkormányzat kabinetfőnöke, Józsa Tamást választották meg.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője kifejtette, még az idén tartanak egy átfogó elnökségi ülést, ahol az új elnökkel, és elnökséggel kidolgozzák a következő öt éves ciklus stratégiáját.

Az ügyvezető kitért arra, szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatot a Magyar Atlétikai Szövetséggel. Részt vesznek egy közös munkában az Európai Atlétikai Szövetséggel is.



A VEDAC évek óta komoly erőket mozgósított, hogy minél rangosabb versenyeket rendezhessen
Fotó: Archív/Penovác Károly


– Szeretnénk, ha a VEDAC szolgáltató egyesületként is megjelenne a köztudatban. Arra gondoltunk, nagyon sok amatőr futó van a környezetünkben, őket beterelnénk az klub védőszárnyai alá. Helyet, eszközt, egyéni edzéstervet biztosítanánk nekik – mesélt a vezető a tervekről.

A VEDAC a Pannon Egyetemmel is szorosabra fűzné a viszont, napi szintű közös munkára is lehetőség adódhat. Németh Attila erről úgy fogalmazott, az általános együttműködést tartalommal is szeretnék megtölteni.

Folyamatban van a dobó akadémia pályázatának előkészítése is, ami az év végére realizálódhat.

Németh Attila szerint terveikkel olyan irányvonalat követnének, amivel a VEDAC végre valóban tömegeket szólíthatna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!