Sport

2009.12.29. 14:06

VEDAC: új ügyvezető

Veszprém - Két hónapos próbaidő után január 1-től hivatalosan is munkába áll Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) új ügyvezető igazgatója, aki a nyugdíjba vonuló Földesi Tibort váltja.

B. Virág Rita

Németh Attila nyerte el a nemrégiben a VEDAC ügyvezető igazgatói székét. A 28 éves fiatalember korábban a Veszprém Megyei Birkózó Szövetség főtitkáraként dolgozott.

- Gazdasági embert kerestek a pályázatban, és az is sokat nyomott latba, hogy a közgazdász végzettségem mellett sportmenedzseri diplomával is rendelkezem - kezdte az újonnan kinevezett elöljáró. 

- Szeretném kihangsúlyozni, hogy a szakmai munkába nem akarok beleavatkozni. Kiváló edzők dolgoznak a klubnál, erős jellemű, szakmailag nagyszerűen felkészített trénerek, akik feltehetően ezt nem is hagynák.

A korábban a Veszprémi Dózsa SK-nál menedzserkedő egykori birkózó elmondta, Földesi Tibor mellett töltötte a próbaidejét, aki minden segítséget megadott neki. Rendezett körülményeket talált az egyesületnél és tartozás nélkül, kis tartalékkal tudja átvenni a klubot.

Az egyelőre nem derült még ki, hogy a VEDAC megnyerte-e idén az országos pontversenyt, mert a Magyar Atlétikai Szövetségnél variálnak a pontszámítással. Épp ezért egyik elsődleges feladatának Németh Attila azt tekinti, hogy a VEDAC és a vidéki klubok megbecsülését erősítse a szövetségnél.

- Olimpiai ciklusban kell gondolkodnom, s eszerint szeretném elkezdni a munkát. A londoni játékokig, vagyis 2012-ig mindenképpen fel kell újítanunk a futófolyosót.

Ez nagyjából 12 millió forintos beruházás. Szeretném növelni a pályázati aktivitást, olyan rendezvény megszervezésében gondolkodunk, amellyel tömegeket tudunk megmozgatni.

Arculatváltásra van szükség, ezért számítanék azokra a veszprémiekre, akik korábban közel álltak az atlétikához, kötődnek a sportághoz. Szeretném megkeresni olimpiai bajnokunkat, Kiss Balázst is - húzta alá az elöljáró.

A mintegy 300 tagot számláló VEDAC 2010-ben húsz éves jubileumi születésnapját ünnepli majd. Ebből az alkalomból márciusban ünnepi közgyűlést tartanak, és a tervek szerint, jótékonysági atléta bált is szerveznek.

- Jövőre beindítjuk honlapunkat, amely remélhetőleg tökéletesen kiszolgálja a sportolóinkat, szponzorainkat, a sajtót és az atlétika iránt érdeklődőket is. Sokat várunk a világhálón való megjelenéstől is - emelte ki.

Németh Attila arról is beszélt, fontos, hogy a VEDAC tevékeny részt vállaljon az egészségmegőrzésből.

- Nem árt elégszer elmondani, a futás az egyik legolcsóbb mozgásforma. Népszerűsítenünk kell és tudatosítani az emberekben, egészségük érdekében mozogni kell. Szeretném, ha a prevenciós munkában és a gyakorlatban is a VEDAC a város egyik zászlóvivője lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!