Ausztrál Nagydíj

2018.10.28. 13:53

Véget ért a Yamaha hosszú nyeretlensége

A Yamahával versenyző spanyol Maverick Vinales nyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság elit kategóriája, a MotoGP futamát a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon.

Movistar Yamaha MotoGP's Spanish rider Maverick Vinales takes a corner during the MotoGP Australian Grand Prix at Phillip Island circuit on October 28, 2018. (Photo by Glenn Nicholls / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Glenn Nicholls

A Yamaha a legutóbbi 25 versenyen nem tudott győzni, ezt megelőzően Valentino Rossi sikerének örülhetett tavaly júniusban Hollandiában. Ez volt a csapat történetének leghosszabb nyeretlensége a MotoGP-ben. Vinalest legutóbb ugyancsak tavaly, Le Mans-ban intették le győztesként, azóta 29 nagydíjon nem sikerült az élen végeznie.

A világbajnoki címét múlt vasárnap megvédő spanyol Marc Márquez ezúttal kiesett, mert komoly károk keletkeztek a motorjában, amikor Johann Zarco hátulról nekiütközött.

Az idény utolsó előtti futamát jövő vasárnap rendezik a malajziai Sepangban.

Borítókép: Maverick Vinales a futamon

Fotó: Glenn Nicholls / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában