Sport

2017.02.15. 14:05

Veszélyes Vác - Pénteken hazai pályán a BKSE

Balatonfüred - Újabb nagy csata vár a balatonfüredi kézilabdázókra, akik vereséggel kezdték az évet, míg a pénteki ellenfél komoly bravúrt aratott az előző fordulóban.

Horváth Gábor

A naptári esztendő első NB I-es bajnoki fordulójában Orosházára volt hivatalos a balatonfüredi kézilabdacsapat, amely nagy csatában 24:22-re alulmaradt a múlt szombati mérkőzésen.

- Erre számítottunk, tudtuk, hogy az Orosháza igazán kemény ellenfél, ráadásul az otthonukban még nehezebb jó eredményt elérni. Nem játszottunk jól, de a csapat dicséretesen, fogcsikorgatva küzdött, sajnos azonban nem sikerült a pontszerzés - tekintett vissza az ütközetre Csoknyai István, a Balatonfüredi KSE szakvezetője, aki hozzátette: volt egy-két bírói döntés, amely nem jött jól, a fiatal együttesét kizökkentette a ritmusból.

A balatonfüredi kézisek (Semenov) december közepén játszottak utoljára hazai bajnokit
Fotó: Balogh Ákos

A BKSE pénteken azt a Vácot fogadja, amely az előző forduló legnagyobb bravúrját bemutatva hazai környezetben, óriási küzdelemben két vállra fektette (26:24) a jó erőkből álló Csurgót.

- A váci csapat kemény, veszélyes ellenfél, ezt a múlt héten, a Csurgó elleni találkozón is bizonyította. Jó játékosállománnyal, két sorral rendelkeznek, ősszel nem is tudtuk őket legyőzni. Bízom benne, hogy jobb formába kerülünk, a héten igyekszünk kijavítani a hiányosságokat. Hazai pályán mindenképpen bátrabb, gyorsabb játékot kell mutatnunk - fogalmazott Csoknyai István.

A Balatonfüredi KSE-Váci KSE mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a szabadidő központban.

A fürediek a tabella ötödik, a vendégek a tizedik helyéről várják az összecsapást. A két csapat között mindössze négy pont a különbség, a Vác egy meccsel kevesebbet játszott. Ősszel a VKSE hazai pályán 29:26 arányban bizonyult jobbnak a Fürednél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!