Sport

2013.04.29. 18:36

Veszprém-Debrecen: A legfontosabb pillanatban jött a csőd

Az első osztályú futsal bajnokság alsóházi rájátszásán a veszprémi alakulat az év egyik legfontosabb meccsén mondott csődöt: súlyos vereséget szenvedett a Debrecentől.

Novothny Ottó

Veszprém-Debrecen 4:9 (2:5)
Veszprém, 150 néző. V.: Rózsa, Makk.
1. FC: Varga - Bényi, Leitold, Tatai, Molnár. Csere: Kasza (kapus), Pálfi, Tar T., Hazuga, Farkas, Vas, Udvardi. Edző: Németh Gábor.
DEAC: Szalánczi - Angyalos, Fekete, Nagy, Berecz. Csere: Mezei (kapus), Ponczok, Kovács, Tar G., Milbik. Edző: Darányi Antal.

A kezdés után az első három támadást a vendégek indítottak, mégis a hazaiak jutottak el a kapufáig. A vendégfölény nem változott, és az 5. percben Nagy nagy gólt lőtt, 0:1. A házigazdák irányítottak, a 8. percben Bényi alapvonali beadása három talp és Szalánczi lába alatt is elcsúszott, Molnár egyenlített, 1:1. A Debrecen vesztett labdát, Tatai remek átadása után Pálfi az üres kapuba gurított, 2:1. A bakonyiak akcióztak, ám a 13. percben egy rossz kapuskidobás után Berecz egy-egybe legyőzte Vargát, 2:2.

A 16. percben gyors vendégkontra végén Berecz két védőt és Vargát is becsapva lőtt a hálóba, 2:3. Hiába építette játékát a Veszprém, egy újabb eladott labdából Angyalos nem hagyta ki a ziccert, 2:4. A 19. percben Tatait állította ki a játékvezető szándékos buktatásért, a Debrecen 3 mp alatt használta ki az emberelőnyt, Berecz rúgott gólt, 2:5.

Szünet után óriási hazai nyomás végén Angyalos  kontrázott jól, 2:6, 25. perc. Eldőlt a meccs, sőt a 26. percben Ponczok második sárgával kiállt, a vendégeknél Fekete emberhátrányban volt eredményes, 2:7. A 27. percben Leitold szépített (3:7), majd a 29-ben Bényi lőtt nagy gólt, 4:7. A 30. percben Fekete csőrrel rúgta a nyolcadikat (4:8), aztán a 35. percben Berecz használta ki lendületét, 4:9.

Németh Gábor: - Jó kezdés után óriási egyéni hibákat követően fordított a Debrecen. Kerestük önmagunkat, így nem lehet játszani. El kell gondolkodnunk arról, hogyan tovább, mert amikor a legfontosabb volt, akkor vallottak csődöt a játékosok. A második félidőben már fejben nem voltunk ott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!