Sport

2017.06.17. 19:23

Ráadásban döntött a Veszprém - Komoly izgalmak az utánpótlás osztályozón

Veszprém – Komoly izgalmak közepette, a hosszabbítás második félidejében őrölte fel vetélytársa ellenállását a Veszprém FC USE U-17, amely egy lépéssel közelebb került a feljutáshoz.

Horváth Gábor

VFC USE-Siófok

4:1 (1:1, 1:1, 0:1)

Veszprém, 200 néző. V.: Juhász. Veszprém FC USE: Sevinger - Reizinger, Szücs, Rédling, Vass, Mosonyi, Kristály, Hoffer, Simon, Molnár B., Barcza. Edző: Tóth Gábor.

Siófoki Bányász SE: Lang - Laczkó, Sárközi, Németh J., Török, Szalai, Szabó Dá., Kiss E., Kovács L., Horváth G., Lapos.

Szombaton, Veszprémben az országos labdarúgó utánpótlás U-17 III. osztály közép C (Siófok) és az északnyugati (VFC USE) csoportjának bajnoka csapott össze egymással. A párharc tétje az volt, ki lép tovább a következő osztályozós körbe, amely már a II. osztályú feljutásról dönt majd.

Az első mérkőzésen, szerdán Siófokon 1:1-es döntetlenre végeztek a felek.

A komoly szélben kezdődő találkozón mindkét csapat igyekezett nyomás alatt tartani a másikat. A veszprémiek birtokolták többet a labdát, ám a másik oldalon akadtak nagyobb helyzetek. Az első lehetőségnél Sevinger óriásit védett, a második helyzetet viszont már értékesítette a Siófok, 0:1.

Nem igazán találta a ritmust a játékügyesebb, ám fizikailag gyengébb bakonyi csapat, a vendégek eredményesen fojtották el az akciókat. A VFC USE Hoffer fejesénél állt a legközelebb az egyenlítéshez, illetve a jobb szélen Rédling többször is a védők mögé jutott, azonban a pihenőre siófoki előnnyel vonultak a csapatok.

A második játékrész sem hozott áttörést a bakonyiak játékában. Tóth Gábor alakulata meddő fölényben futballozott, erőszakosan, elszántan, szervezetten védekezett a Siófok. A Balaton-partiaknak akadtak lehetőségeik, míg a Veszprém nem tudott helyzetet kialakítani, ekkor elég erőtlennek és ötlettelennek tűnt a házigazda.

Hoffer Dávid fejese az első félidőben mellé ment, a ráadásban aztán a csapatkapitány szerzett vezetést Fotó: Penovác Károly

A 67. percben Molnár Balázs törte meg a csendet, az egyenlítő találat gyors jobboldali támadás végén esett, 1:1.

Nem sokkal később a siófoki Szabó megkapta második sárga lapját, kiváló helyzetbe került az USE, amely a folytatásban bátrabban, felszabadultan focizott. Gólt azonban nem sikerült újabbat szereznie, hosszabbítás következett.

A ráadás első félideje nem hozott izgalmakat, a folytatás annál inkább.

A 107. percben Hoffer Dávid cselezgetett a vendégkaputól 25-30 méterre, váratlanul középre ívelt. A labda nem volt jó egyetlen társnak sem, viszont beakadt a kapu bal felső sarkába, 2:1. Lecsúszott lövés? Komoly kapushiba? Zseniális megoldás? Kívülről nem lehetett eldönteni, de a lényeg az volt, hogy a VFC USE vezetést szerzett.

Nem sokkal később el is dőlt a meccs, Orbán Balázs szép támadás végén lőtt a hálóba, 115. perc: 3:1.

Sérülés miatt tovább fogyatkozott a Siófok, a bakonyiak pedig kihasználták a lehetőséget, a 119. percben Reizinger Bence állította be a végeredményt, 4:1.

A jobb, ügyesebb csapat jutott tovább, de a Siófok majdnem megbüntette azt, hogy a veszprémiek másfél félidőn keresztül bátortalanul és ötlettelenül futballoztak.

A VFC USE a folytatásban a Dunaújvárossal vív párharcot a II. osztályú tagságért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!