Sport

2015.07.12. 17:17

Veszprém Rali - A Herczig, Bacigal páros volt a leggyorsabb (frissítve)

Veszprém – Herczig Norbert magabiztos sikerét hozta a huszonkettedik Veszprém Rali, melyen a pápai Klausz Kristóf jó versenyzéssel tizenhatodik hellyel és kategória győzelmekkel zárt, megszerezve ezzel a murva rali bajnokság bajnoki címét.

Heffler Péter

Hétvégén rendezték a huszonkettedik Veszprém Ralit, ami kis híján negyed évszázados múltra tekint vissza - ugyan más néven, de már 1984-ben is volt futam Veszprémben.Lakatos Róbert szervező még a verseny előtt elmondta, hogy bár harminc év nagy idő, és nehéz mindig újat mutatni a pálya vonalvezetését tekintve, de idén is igyekeztek valami váratlant húzni, és 2007 után ismét bekerült a programba a látványos Hegyesd–Sáska közötti gyorsasági szakasz. Az izgalmas pálya, a neves versenyzőkből álló közel százfős mezőny, és az olyan autócsodák, mint például Herczig Norbert új Skoda Fabia R5-öse idén is több mint tízezer nézőt vonzott a Veszprém Ralira.

Az idei futam az Országos Rali Bajnokság ötödik állomása volt, melyre a fentebb említett Herczig Norbert három győzelemmel és egy második helyezéssel érkezett abban a tudatban, ha nyer, igen közel kerül a végső sikerhez, hiszen ezt követően már csak futamot rendeznek.

A Skoda Rally Team Hungaria versenyzője pedig esélyeshez méltón is vezetett végig, és magabiztosan gyűjtötte be idei negyedik győzelmét.

- Mondhatom, hogy nagyon boldogok vagyunk, de babonából sem beszélnék még a bajnokság megnyerésérő - kezdte Herczig Norbert, majd kitért az új autóra.

- Nagy várakozás előzte meg a csapat részéről a Veszprém Ralit, hiszen itt debütáltunk az R5-tel. Nagy megtiszteltetés, hogy a gyári csapat bemutatása után mi is beleülhettünk ebbe az autóba. Egy szenzációsan felkészített, nagyon jól beállított kocsit kaptunk, amivel szinte semmi dolgunk nem volt, azon kívül, hogy meg kellett szokjuk. Máshogy kellett bánni vele, hiszen ez egy 1.6-os turbómotorral és ötsebességes váltóval, míg az előző 2000-es szívómotorral és hatsebességes váltóval szerelt autó volt. A saját tempónkat mentük, végig az autóra figyeltünk, ami mellett most az idő inkább másodlagos volt csupán. Valamit. Szerencsére volt egy hosszú tesztünk, ami alatt ki tudtuk ismerni - árulta még el Herczig Norbert, aki Turán Frigyest és Ollé Sándort utasította maga mögé. A pápai Klausz Kristóf a szombati huszonkilencedik helyet követően tizenhatodikként zárta a futamot, míg mellette kategória és a 2WD-sek közötti verseny győztesének mondhatja magát.

- Nagyon jó tempót tudtunk végig autózni, és egy gyorsasági szakaszt kivéve mindet megnyertük. Ezzel a győzelemmel pedig bebiztosítottuk a murva rali bajnokságban a bajnoki címet - mondta Klausz Kristóf, aki így nyugodtan készülhet a következő versenyére, a Baranya Kupára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!