Sport

2015.11.22. 12:21

Veszprémi KSE-Várpalotai BSK: négy gól egy félidő alatt!

Veszprém - Csak a nevében volt rangadó a szomszédvári bajnoki, ugyanis a Veszprémi KSE szemernyi esélyt sem hagyva, rendkívül biztos győzelmet aratott a sereghajtó Várpalotai Bányász ellen a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Veszprémi KSE-Várpalotai BSK 30:13 (18:4)
Veszprém, 200 néző. V.: Buza, Cseszregi.
Veszprémi KSE: Szász – Tombor 5 (2), Szobol 4, Kovács 1, Kis, Márton 4 (1), Bonyhádi 2. Csere: Csiki (kapus), Gulás 1, Kisék, Márkus 3, Heiczinger, Falkner 3, Kurucz 3, Papp 1 (1), Lelkes 3. Edző: Zsigmond György. Várpalotai Bányász SK: Nyári – Németh, Vékony, Soha 2, Szabó P., Schekk 2, Galambos 5 (1). Csere: Ubornyák (kapus), Daruság 2, Puskás, Polgár, Mecseki 1, Kara, Bognár 1, Laszkován. Játékos-edző: Soha Gergő.
Kiállítások: –, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

Szász védésével indult a megyei rangadó az NB I/B-ben, majd Szobol bombázott Nyári kapujába. A magasabb és erősebb fizikummal rendelkező hazaiak tetszés szerint lőtték góljaikat, a palotaiak 5+1-es védekezését minden megerőltetés nélkül játszották át. Ezzel szemben a vendégek minden elképzelés nélkül támadtak, lassan passzolgattak a veszprémi fal előtt és így kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak. Nem csoda hát, ha a VKSE 5:0-ra meglépett. A piros mezes Várpalota első találatára tíz percet kellett várni, akkor Schekk volt eredményes.

Zsigmond György az első negyedóra végén a fiatalokat küldte pályára, akik meghálálták a bizalmat. Lendületben maradt a VKSE és tetszés érte el góljait. A 17. percben a VBSK megszerezte második gólját, újra Schekk talált be (10:2).

A játékrész hajrájában a meccs gólját Márkus szerezte, aki estében, háttal is Nyári kapujába juttatta a labdát (14:2). Galambos és Daruság is feliratkozott a gólszerzők közé, de a játékrész végére a különbség így is kínos volt a vendégekre nézve (18:4).

A szünet után alapos fejmosást tarthatott csapatának Soha Gergő játékos-edző, mert sokkal aktívabb és agilisabb VBSK lépett parkettre. A piros mezes vendégek 4:1-es rohammal kezdték meg a felzárkózást (19:8), ezért Zsigmond edző magához rendelte övéit. A rövid tanácskozást követően kezdett éledezni a sérülés és betegség miatt csapatkapitányát, Pásztor Istvánt nélkülöző házigazdák és ez gólokban is megmutatkozott (45. perc: 23:9).

Zsigmond edző persze továbbra sem volt elégedett: „Támadásban azért el ne aludjál!” - szólította fel nem kis cinizmussal övéit.

Sok hiba csúszott mindkét oldalon a játékba, azonban a veszprémiek rontottak kevesebbet, így az 53. percben 26:10-re alakult az állás.

A hajrában a VKSE győzelmét természetesen nem veszélyeztette a Várpalota, amely, ha nehezen is, de tíz gól fölé tornázta magát.

A Veszprém fél gőzzel, sok hibával játszva is biztosan szerezte meg a két pontot a nem túl acélos, sereghajtó Várpalotai Bányász ellen.

Zsigmond György: - Örömteli, hogy a fiatalok jól szálltak be a mérkőzésbe. Sorozatban harmadik győzelmünket arattuk, bizakodva várjuk a jövő heti, Dabas elleni rangadót.

Soha Gergő: - Túlontúl tiszteltük ellenfelünket. A szokatlan időpontban megrendezett mérkőzésen a házigazda érvényesítette nagyobb tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!