Sport

2014.01.23. 18:45

Világbajnok fiatalok köszöntése

Balatonfüred - Vadnai Benjámint és Jonatánt, a Balatonfüredi Yacht Club versenyzőit köszöntötték csütörtökön a városházán.

Győrffy Árpád

Mint a Naplóban már olvashatták, Vadnai Benjámin világbajnoki címet szerzett az Ománban tartott Laser Radial ifi-vébén. Öccse, Jonatán, aki tavaly az USA-ban második világbajnoki címét szerezte meg egy másik hajóosztályban, Ománban összetettben az ötödik helyezést érte el. Korosztályában, az U 17-esek között pedig bronzérmet érdemelt ki.

Bóka István polgármester a város nevében mondott köszönetet a két világbajnok vitorlázónak, Vadnai Benjáminnak és Jonatánnak, valamint edzőjüknek, menedzserüknek, édesapjuknak Vadnai Péternek és édesanyjuknak, Vadnai Tündének.


Bóka István oklevéllel és ajándékkal köszönte meg Vadnai Jonatánnak és Benjáminnak a vitorlázásban elért sikereiket (Fotó: Győrffy Árpád)


- Nagy sikert hoztak a városnak, a Balatonfüredi Yacht Clubnak, büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amit már évek óta produkálnak – fogalmazott a polgármester, aki köszöntetet mondott azoknak a szervezeteknek, személyeknek is, akik munkájukkal segítették a két fiatal erőfeszítéseit. Többek mellett köszönetet mondott a klubjuknak, a vitorlás szövetségnek és iskolájuknak, a Lóczy gimnáziumnak. Az ilyen sikerekhez szükség van egy nyitott, toleráns iskolára, amelyik folyamatosan segíti nem csak a vitorlázás, hanem a más sportágakban tevékenykedő fiatalok munkáját is.

- A Vadnai testvérek sikere engem a Polgár-lányok sikerére emlékeztet, ahol egy család, egy apa bebizonyította, ha a tehetség megvan, akkor kellő szorgalommal, odafigyeléssel, valamennyi gyerekből a maximumot ki tudja hozni. Tehát amikor mi a Vadnai testvéreket ünnepeljük, akkor az egész családot köszöntjük, mert a tehetség nagyon kevés, a szorgalom sem elég, nagyon fontos az a menedzselés, amit a szülők elvégeznek a gyerekek sikere érdekében – mondta Bóka István, aki felnőttként is sikeres jövőt lát a fiatalok előtt.

Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöke arról beszélt, hogy ez az év jól kezdődött a vitorlázóknak a Vadnai testvéreknek köszönhetően. A szövetség nevében elvi, szervezési és anyagi támogatást ígért és kemény munkát kért. Köszöntötte a versenyzőket Gerendy Zoltán, a BYC elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!