Sport

2015.09.27. 18:42

Visszatalált a siker útjára a BKSE

Balatonfüred – Nagyon mélyről tornázta vissza magát a Balatonfüredi KSE. Nagy küzdelemben és jó hajrával megérdemelte a sikert a Csoknyai-legénység.

B. Virág Rita

BKSE–Orosháza 29:27 (13:13)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Andorka, Hucker.
Balatonfüredi KSE: Fazekas – GYENE 4 (3), Petrovski 1, SZÖLLŐSI 3, BÁNHIDI 3, ZDOLIK 9, Bóka 2. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Gerdán, Ligetvári 1, Kasparek 2, KEMÉNY, GYŐRI 3, Németh B. 1. Edző: Csoknyai István.
Orosházi FKSE: HERJECZKI – KOMPORÁLY 4, Németh G., Berta, Mazic 2, Cemas 1, Tárkányi 2. Csere: BUDAY 5 (3), STRANIGG 6, Smojver 2, Varsandán Á., Pásztor M., Knezevic 2, Suhonjic 3. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

A hazaiaktól Törteli, a vendégeknél épp az exfüredi Németh László maradt ki sérülés miatt a keretből.

Gyors vendégtalálattal indult a bajnoki, nehezen született meg viszont a balatoniak első gólja, a 4. perc közepén Petrovski volt eredményes. Bóka kihagyott hetese után Tárkányi szerzett újra vezetést az Orosházának. Németh G. kapott kétperces büntetést, de hiába egalizált Bánhidi, mert a következő támadásnál ő is a kispadon találta magát szabálytalansága miatt.

Fej fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott kicsikarni jelentős előnyt (15. perc: 7:6). A félidő végéhez közeledve Szöllősi kapott kiállítást, a megítélt hetest Fazekas hárítani tudta. A nem túl nívós, inkább küzdelmes mérkőzésen továbbra is ott lihegtek egymás nyakán a küzdő felek, és végül ennek megfelelően döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Sok hiba, nagy csata, gyenge védekezés jellemezte a játékot (41. perc: 17:18).

Zdolik góljai is csak arra voltak elegendőek, hogy a BKSE rendre eggyel ellenfele előtt járjon, ám az Orosháza újra és újra egalizált (48. perc: 21:21).

A hajrában aztán megmutatták a résztvevők, hogy tudnak szebben is kézilabdázni. Gyene és Ligetvári találataival először lett a különbség kettő (52. perc: 23:21).

Az utolsó percekben emberelőnybe került a BKSE, azonban Mazic így is betalált (57. perc: 26:25). Kasparek hatalmas bombája után már csak egy perc volt hátra (59. perc: 28:26) és Fazekas is jókor védett. Szöllősi gólja pedig a kegyelemdöfést jelentette az Orosházának. Végül, ha nehezen is, de a Füred megszerezte a két pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!