Sport

2006.06.07. 22:00

Vlado Sola jó volt Veszprémben

Veszprém - Kellemes emlékekkel távozik a királynék városából Vlado Sola. A horvát olimpiai és világbajnok kézilabdakapus két év után hazatér Veszprémbõl.

Mórocz Zsolt

Végy egy jó kapust! - volt mindig a veszprémi férfi kézilabdaklub vezetõinek jelszava. Két évvel ezelõtt, Sterbik Árpád távozása után sem adták alább Vlado Sola személyében újabb világklasszist igazoltak.
A kicsit szokatlan külsejû (akkor még piros volt a haja) horvát játékos világbajnokként érkezett Veszprémbe, majd itt lett olimpiai aranyérmes és világválogatott.
- Két bajnoki és egy Magyar Kupa-aranyérem az itteni mérlegem - összegezte veszprémi eredményeit Vlado Sola. A kupában idén szereztem egy ezüstöt is, de arra nem vagyok büszke. Eddigi pályafutásom érdekessége, hogy elõbb nyertem világbajnokságot, mint nemzeti bajnokságot, ugyanis korábbi csapataimmal a dobogó második fokánál nem tudtam feljebb lépni.

- Milyen emlékekkel távozik Veszprémbõl?
- Nagyon jó volt itt kézilabdázni sok világsztár között. Az MKB egy igazi sztárcsapat, a világ legjobbjai közé tartozik, elõzõ egyesületeimmel nem volt esélyem ilyen magaslatokig eljutni. Ez egy rendkívül profi módon szervezett klub, kiváló játékosokkal és edzõi stábbal, valamint hozzáértõ, lelkes szurkolótáborral. Ezúton is megköszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon segített az itt-tartózkodásom során. Ugyanakkor hiányérzetem van, amiért nem sikerült Bajnokok Ligája-döntõt játszani. De ígérem, ha az MKB eljut a fináléba, eljövök Veszprémbe, és szurkolni fogok a fiúknak.

- Biztosan akadt olyan is, ami nem tetszett...
- Igen, mégpedig az, hogy állandóan erõs nyomás alatt kellett játszani. Veszprémben csak a gyõzelem az elfogadható eredmény, a kicsik ellen pedig 10-15 góllal kötelezõ nyerni, akkor is, ha történetesen fáradt a csapat. De megértem a vezetõket, mert õk mindig a maximumra törekednek.

- Hosszú ideje köztudott, hogy hazatér, és a kétszeres BEK-gyõztes RK Zagreb csapatában folytatja pályafu- tását.
- Kétéves szerzõdést kötöttem a zágrábi klubbal. Minél több idõt akarok együtt tölteni a 12 éves lányommal és az utóbbi idõben sokat betegeskedõ feleségemmel, akinek emiatt most sokkal nagyobb szüksége van rám.

- Céljai, tervei a pályán és azon kívül?
- Játékosként öreg vagyok már a nagy tervekhez, ezért elképzelhetõ, hogy visszavonulok a válogatottól, mert 38 évesen lehetetlen egész évben csúcsformában lenni. Ha egyszer abbahagyom a védést, akkor szeretnék valamilyen feladatot kapni a horvát olimpiai bizottságban. De nem akarok arra kényszerülni, hogy életem végéig a sportból éljek, ezért az egyik barátommal nyitunk egy éttermet és egy bárt. Remélem, Veszprémben is lesz még alkalmam meginni egy sört vagy egy kávét az itteni barátokkal és kedves ismerõsökkel.Veszprémben nagy
a nyomás alatt kell
kézilabdázni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!