Sport

2009.10.01. 20:25

Wenger lett az Arsenal rekordedzője

London - Pontosan 4749 napja nevezték ki az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé Arséne Wengert, ezzel csütörtökön ő lett az egyesület leghosszabb ideig hivatalban lévő trénere.

MTI


A francia szakember George Allison klubcsúcsát adta át a múltnak, aki 1934 és 1947 között irányította az Ágyúsokat.
   

Wenger, aki három hét múlva ünnepli 60. születésnapját, három bajnoki címet és négy FA Kupát nyert a londoni gárdával, egy alkalommal pedig veretlenül végzett a Premier League élén. Legnagyobb nemzetközi sikere, hogy 2006-ban Bajnokok Ligája-döntőbe vezette az Arsenalt, amely ott kikapott a Barcelonától.
   

"Egyszerűen lenyűgöző személyiség. Ő az az ember, aki elhiteti a játékosaival, hogy ha igazán akarnak valamit, akkor azt el is tudják érni" - mondta egykori edzőjéről honfitársa, Thierry Henry, aki jelenleg már a Barcelona futballistája. "Nem tudom elképzelni az Arsenalt nélküle, igaz, a Highbury nélkül sem tudtam, pedig már nem az a csapat otthona".
   

Wengert 1996 szeptemberében nevezték ki, s a szigetországi lapok akkor az alábbi címmel jelentek meg: "Milyen Arséne...?"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!