Sport

2017.03.24. 14:22

Veszélyes Veszprém

Veszprém - Minden pozícióból komoly veszély fenyeget minket, hiszen a Telekom Veszprémnek valamennyi posztra legalább két kiemelkedő képességű játékos jut.

B. Virág Rita

Ezt Silvio Ivandija, a PPD Zagreb vezetőedzője mondta a klub hivatalos honlapjának a magyar bajnok elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt.

Miután a bakonyiak csoportjukban a harmadik helyen zárták a csoport mérkőzések után, így a másik nyolcas hatodikjával kell összemérnie erejét.

Az elmúlt években több emlékezetes csatát vívott egymással a két klub. Gondoljunk csak a 2015. októberi találkozóra, ahol az utolsó pillanatig vezettek a hazaiak, s valahogy sikerült mégis fordítania a magyar csapatnak (20:21). Aztán tavaly októberben már nem volt szerencséje a Telekomnak, a SEHA-Ligában 27:23-as vereséget szenvedett idegenben, hazai pályán viszont 28:25-re nyert. Érdekes, hogy a horvátok pont az imént említett két SEHA-meccsre alapoznak.

Silvio Ivandija, a PPD Zagreb mestere kiemelte, egész héten a Veszprém elleni BL-nyolcaddöntőre készültek, még a kupameccsükön is olyan variációkat gyakoroltak, amelyeknek hasznát veszik szombaton is.

A 2015-ös találkozó után így örült a Veszprém

- Európa egyik legjobbja érkezik hozzánk. Gyakorlatilag minden posztról komoly veszély fenyeget minket. Különösen az átlövők és a beállós kapcsolatára kell odafigyelnünk. Ráadásul az utóbbi időben megindult a magyar csapat felfelé és úgy tűnik, a BL-ben is most érték el a megfelelő hőfokot. Viszont az utóbbi két SEHA-mérkőzés bebizonyította számunkra, partiban lehetünk velük. Tizenhat év után először tudtuk legyőzni a Veszprémet, és szeretnénk bebizonyítani, hogy ez nem volt véletlen - hangsúlyozta a szakvezető.

Igor Vori, a PPD Zagreb beállója viszont azt mondta, szerinte a nyolcaddöntő nem sokban fog hasonlítani az említett két SEHA-találkozóhoz.

- A Veszprém papíron jóval esélyesebb nálunk. Nekünk a szezon legjobb hatvan percét kell nyújtani ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el - húzta alá a klasszis.

A PSG-t is megjárt klasszis úgy fogalmazott, a Telekom erejét bizonyítja, hogy a horvát Marko Kopljar le sem vetkőzött még a BL-meccsekre.

- Úgy vélem, ha leállunk velük rohanni, akkor nincs esélyünk. Ellenben, ha lassítjuk a játékot, és olyan védekezést nyújtunk, amit szoktunk, valamint kevés gólra játsszunk, akkor győzhetünk - nyilatkozta a korábbi világbajnok.

Nos, a papírforma valóban a Telekom mellett szól, azonban senki ne gondolja, hogy sétagalopp lesz a zágrábi vendégjáték.

A fiatal és meglepetésre éhes horvátok ellen viszont Ivan Sliskovicon kívül mindenki hadra fogható, ami mindenképpen azt jelenti, bőven van potenciál a Telekom csapatában. Kérdés persze, hogy Javier Sabate vezetőedző, kiknek szavaz bizalmat.

A derbi szombaton 18 órakor kezdődik, a visszavágót egy hét múlva rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!