Sport

2010.09.01. 06:51

ZTE-Pápa újratöltve

Pápa - Sok hiányzója lesz a ZTE - Lombard Pápa labdarúgó NB I-es bajnoki újrajátszásának. Sérülések, eltiltások, és a válogatott meccse miatt alapembereikről kell lemondania mindkét trénernek.

Sikos Gábor

A szezon második fordulójában egy hatalmas vihar miatt - 2:1-es zalaegerszegi vezetésnél - félbeszakadt találkozót játsszák szerdán este újra a ZTE Arénában.

A mérkőzés előtt a pápaiak vezetőedzőjét, Véber Györgyöt kérdeztük, aki szólt még néhány szót az előző hétvégi rendkívüli bajnokiról (Kaposvár-Lombard 3:2) is, ami tanulsággal szolgálhat a csapat számára a jövőben.

- Ha ez egy boxmeccs lett volna, a Kaposvárt nem engedték volna ki a második félidőre. Viszont mi pedig elkövettük azt a hibát, hogy nem végeztük ki őket végleg, több helyzetet is elszórakoztunk. Aztán a végén pedig, mint a boxban, jött egy jól irányzott csapás - a kiállítás és a három gól -, és elvesztettük a mérkőzést. Ilyen jó, ha 10 évben egyszer előfordul egy játékos életében. Legutóbb még újpesti színekben éltem át hasonlót. 3:1-re vezettünk, és még utána is voltak ziccereink, kapufánk. Ezek kimaradtak, és az ellenfél megfordította a mérkőzést - emlékezett Véber György.

- Elvesztettük ugyan a Kaposvár elleni találkozót, és kaparni tudnám emiatt a falat kínomban, de azt mondhatom, hogy a játékunk több mint bíztató a ZTE-mérkőzés előtt. Persze ehhez az is kell, hogy hátul fegyelmezettek legyünk - mondta el a mérkőzéssel kapcsolatban a pápaiak trénere, akinek több sérülés is nehezíti a dolgát. Rajnay Attila, Heffler Norbert, Tóth Gábor és Tóth Norbert sem hadra fogható még, valamint Gyömbér Gábor és Vadims Zulevs válogatottbeli kötelezettségeik miatt nem állhat edzője rendelkezésére.

Azt mindenképpen bíztatónak tartja, hogy az NB III-as csapatból felhozott és a mélyvízbe bedobott Németh Milán megállta a helyét első élvonalbeli mérkőzésén. Viszont a másik szélsőhátvéd Takács Péter kiállítása miatt csak a lelátóról nézheti a mérkőzést.

A zalaiaknál is lesznek hiányzók. Persze, a pápaiak nem biztos, hogy szomorkodnak a félbeszakadt mérkőzésen két gólt lövő, most sérüléssel bajlódó Pavicsevics távolmaradásának. A védősorból pedig a Kecskemét elleni találkozón kiállított Miljatovic hiányzása érintheti érzékenyen a hazaiakat. Balázs Zsolt a pápaiak középpályásához, Gyömbérhez hasonlóan az U-21-es csapattal készül, így ő sem áll Csank János rendelkezésére a szerda este hét órakor kezdődő bajnokin.

Izgalmas összecsapás várható, hiszen bármelyik csapat is nyeri a találkozót, nagyot ugorhat a tabellán felfelé.

 

A távozók hallattak magukról

A közelmúltban kölcsönadott Szabó Zsolt és Mészáros Márk is győztes meccsen debütált a REAC csapatában. A Mátyus János által irányított gárda 2:0-ra győzött a Bőcs ellen. Mészáros végigjátszotta a találkozót, míg Szabót ugyan lecserélték a végén, de gólt fejelt bemutatkozásként.

A bőcsieknél is találkozhattunk ismerős névvel, Sipos Tamást még tavaly adták kölcsön az NBII keleti csoportjában szereplő együttesnek.

Továbbá a Pápától kölcsönös megegyezéssel távozó Granát Balázs információink szerint a német negyedosztályban folytatja pályafutását.

A ZALAI HÍRLAP BEHARANGOZÓJÁT ITT OLVASHATJA A MÉRKŐZÉSRŐL!

A SZERDA ESTE HÉT ÓRAKOR KEZDŐDŐ ZTE-PÁPA BAJNOKIT A ZALAIHIRLAP.HU ONLINE KÖZVETÍTI.
  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!