Sportvilág

2007.10.16. 01:49

Fogadjunk Liechtensteinre!

A szerdai selejtezőkön görögtűz lesz Isztambulban, a skótok és a norvégok fontos meccseket húznak be idegenben, míg az angolok remiznek Moszkvában – ezt mutatja a varázsgömböm...

nincs nev

Portugália nagyon közel kerülhet ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, ha sikeres idegenbeli túrát tesz a messzi Kazahsztánba. Egy éve Simao Sabrosa vezérletével 3-0-ra nyertek a luzitánok – remélem most sem fog gondot okozni a három pont megszerzése Cristiano Ronaldoéknak. (tippmix – 1.10; bwin – 1.10; sportingbet – 1.10) Az E csoportban az oroszokon van a győzelmi kényszer: ha nem győzik le Angliát hazai környezetben, alighanem búcsút inthetnek továbbjutásról szőtt reményeiknek. Ám Gerrardék vannak olyan rutinosak, hogy megoldják ezt a feladatot, és legalább döntetlenre hozzák a találkozót. (tippmix – 2.80; bwin – 3.25; sportingbet – 3.00)
 
A B csoportban folytatódik az őrült versenyfutás a skót, az olasz és a francia válogatott között. McLeish legényei Grúziában vendégszerepelnek szerdán, és bizony minden tudásukra szükségük lesz ahhoz, hogy az otthon mindenkire veszélyes kaukázusiakat legyőzzék. Tavasszal mindössze egy 89. percben szerzett góllal tudtak győzni a skótok, és most is egy pici gól fog dönteni a javukra. (tippmix – 1.50; bwin – 1.58; sportingbet – 1.571) A franciák Feröer-szigetek kivégzése után most Litvánia együttesére sújtanak le hazai környezetben. Nem könyörülhetnek a gallok, hiszen minden gól fontos lehet a végelszámolásnál. (tippmix – 1.04; bwin – 1.06; sportingbet – 1.083)
 
A mi csoportunkban rendezik a játéknap legnagyobb rangadóját, melyen Törökország Görögországot látja vendégül. A törökök tavasszal emlékezetes meccsen alázták meg idegenben Rehhagel fiait, ám azóta nagyot fordult a világ: a hellének magabiztosan vezetik a csoportot, a hazaiak viszont Máltán és Moldovában sem tudtak nyerni. Szerdára sem találják jó formájukat, és ha csak nem kapnak valamiféle külső segítséget, akkor vesztesen hagyják el a játékteret. (tippmix – 2.80; bwin – 3.80; sportingbet – 3.60) A másik összecsapáson is vendéggyőzelemre számítok. A bosnyákok már nem juthatnak tovább, nem úgy a norvégok; Carewékat ráadásul a visszavágás vágya is fűtheti a csúnya tavaszi vereség miatt. Nem lesz sima meccs, de a skandinávok örülhetnek a végén. (tippmix – 1.95; bwin – 2.00; sportingbet – 2.00)
 
Az F csoportban a svédek feltehetik az i-re a pontot szerdán: ha a kipukkadófélben lévő északíreket legyőzik otthon, akkor már matematikailag is biztossá válik a kijutásuk. Ez pedig sikerülni fog a bravúrgyőzelmekkel kezdő, ám a legutóbbi két találkozóján vereséget szenvedő látogatók ellen. (tippmix – 1.20; bwin – 1.25; sportingbet – 1.30) Izland csúnyán kiszúrt velem szombaton, de nem csak ezért fogadok Liechtensteinre. A miniállam csapatának már négy pontja van ebben a sorozatban: győzelem otthon a lettek ellen, és döntetlen Izlandon. Így bármilyen fura, szerintem még papíron is ők az esélyesebbek… (tippmix – 4.60; bwin – 6.00; sportingbet – 7.25)
 
Végezetül az F csoportban a hollandoknak a romániai zakó után kötelező javítaniuk otthon Szlovénia válogatottja ellen, különben még a továbbjutásuk is veszélybe kerülhet. A vendégeknél már nincs Zlatko Zahovic kaliberű labdarúgó, így az oranje megoldja ezt a kötelező házi feladatot. (tippmix – 1.10; bwin – 1.12; sportingbet – 1.125) A románok luxemburgi győzelmükkel, és egy esetleges bolgár pontvesztéssel pedig már a továbbjutásnak örülhetnének. Mutu és társai sokkal jobb játékosok annál, hogy ne nyerjenek a szombaton első győzelmüket megszerző Benelux állam nemzeti tizenegye ellenében. (tippmix – 1.04; bwin – 1.08; sportingbet – 1.05)
 
(marlow)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!