Sportvilág

2011.01.16. 19:15

Begőzölt a VRC

Veszprém, Sümeg - Hibátlan teljesítménnyel kezdte a középszakaszt a Company VRC a férfi röplabda extraligában, míg a másik két megyei csapat felemásan szerepelt a hét végén.

Napló Online

Company VRC-Csepel 3:1 (20, 21, -20, 25)

Veszprém, 100 néző. V.: Ujházi, Bátkai-Katona. Company VRC: Puspán, Seck, Cziczó, Czintula, Tóth, Németh Z. Csere: Horváth (liberó), Kráml, Dolgos, Németh E. Edző: Nyári Sándor. Csepel: Buzás, Tamás, Budaházi, Kunert, Daróczi, Szabó-Erdélyi. Csere: Kelemen (liberó), Fogl, Nagy, Lipcsei, Pajor. Edző: Tamás Zoltán.

A férfi röplabda extraligában a sorsolás szeszélye folytán a Company VRC a dupla fordulóban a Csepellel mérkőzött meg. Pénteken 3:1-es sikert könyvelhettek a Nyári-fiúk. Vasárnap csak 2:2-ig volt szoros az első játszma, utána beindultak Czintuláék és az első technikainál már 8:4-t mutatott az eredményjelző. Állandósult a négy-hat pontos különbség, a VRC könnyedén jutott előnyhöz. A második etapban sem sokat változott a játék képe, a Company éppen annyit adott ki magából, amennyire szükség volt. Lagymatag játékkal, gyorsan 2:0-ra hízott a különbség. A harmadik részben 10:10-ig főként a rossz nyitások miatt egyik fél sem tudott elhúzni. A lelassult Veszprém ellen vérszemet kapott a Csepel és négy ponttal ellépett (17:21). A gyenge sáncmunkának köszönhetően 2:1-re alakult az állás. A negyedik játékban 11:16-ig a Csepel irányított, majd Czintula és Cziczó vezérletével egyenlített a házigazda. Felváltva vezettek a csapatok, de Tóth bravúros megoldásai erőt adtak a VRC-nek a jó befejezéshez.

A Csepel csak másfél szett erejéig tudta nagyobb tempóra késztetni a VRC-t, de ezúttal ez is belefért, mert a két csapat között szembeötlő volt minden téren a különbség.

Nyári Sándor: - Jót tettek nekünk a felsőházban kapott pofonok. Megtanultuk megbecsülni a keservesen megnyert szetteket is. 

Palota-VESC 3:2 (22, -19, 18, -21, 11)

Budapest, 130 néző. V.: Pruckner, Éva. Veszprémi Egyetem SC: Tobak, Kovács, Földesi, Szelle, Környei, Telek. Csere: Erdősi (liberó), Kintli, Molnár. Edző: Oláh János.

A női röplabda NB I-ben pénteken magabiztos győzelemmel kezdte a középszakaszt a VESC, hiszen a Kalocsát 3:0-ra győzte le.  A vasárnapi fordulóban a hazaiak szoros szettben vezetéshez jutottak, majd tetszetős játékkal egalizált a Veszprém. A harmadik felvonásban 6:2-vel indított a Palota. Igyekezett tapadni a VESC, majd felcsillant a remény a fordításra is, azonban a  hazaiak azonban nem adták ki a kezükből a vezetést (2:1). Sikerült az újabb veszprémi egyenlítés (2:2). A mindent eldöntő játszmában 8:7-ig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, aztán a térfélcserét követően összeesett a VESC, amit a Palota kihasznált.

Oláh János: - Szerintem, ha mi választunk ellenfelet akkor sem biztos, hogy nyerünk.

Sümeg-Ny.háza 1:3 (22, -18, -19, -15)

Sümeg, 50 néző. V.: Szabó, Stefik. Sümegi RE: Markó, Petre,, Koós, Kaposi, Gőczi, Porkoláb. Csere: Horváth (lib.), Gerencsér, Bíró, Kiss, Soós, Erdei. Játékos-edző: Markó Gábor.

A férfi röplabda NB I-ben simán előnyhöz jutott a Sümeg, ám ezután már csak egy csapat volt a pályán. A Nyíregyháza 6:0-ra meglógott, majd kihasználva ellenfele   pontatlan mezőnyjátékát , gyenge nyitás-fogadását előbb egyenlített, aztán meglepetésre győzelmet szerzett.

Markó Gábor: - Ezt a mérkőzést nagyon gyorsan el kell felejteni.

 A Sümegi RE-nek volt a legszorosabb programja a hétvégén, hiszen nem pénteken, hanem szombaton kezdte a dupla fordulót a Kodolányi otthonában. A fehérváriaknál a Gerencsért és Bírót nélkülöző vendégek magabiztos játékkal 13-ra hozták az első játékrészt. Ezután Markó edző a kulcsjátékosoknak pihenőt rendelt el, ám a kispadról felállók sem vallottak szégyent, hiszen a házigazdáknak csupán 19 pontot engedélyeztek. A harmadik játszma nagy izgalmakat hozott, ahol a teljesen leeresztő sümegiek 32:30-ra nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!