Sportvilág

2011.12.20. 19:02

Az m1-en a Forma-1 2012-től négy éven át

2012-től 2016-ig az m1 közszolgálati tv-csatornára kerül a Forma-1-es világbajnoki futamok közvetítése, így a Magyar Nagydíjé is. Az erről szóló megállapodást Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója írta alá.

MTI

 A Hungaroring Sport Zrt. keddi tájékoztatása szerint január közepén közösen mutatják be a közvetítésben részt vevő stábot, és a Forma-1 rajongói már február elején, a McLaren jövő évi versenyautójának bemutatójától kezdve folyamatosan értesülhetnek kedvenc sportáguk legfontosabb eseményeiről. Nemcsak az m1-en láthatóak majd az ENI Magyar Nagydíj legizgalmasabb pillanatait, hanem a tervek szerint a MR1-Kossuth Rádió is közvetíteni fogja azt, élő egyenes adásban.
   
"A megállapodást éppen arra az időszakra kötöttük, amíg hazánknak szerződése van a Forma-1-es futam rendezésére" - fogalmazott Gyulay Zsolt. "Az előzetes megbeszélések alatt meggyőződhettem, hogy a közvetítési jogok jó kezekbe kerültek, és a közönség igényes kiszolgálása biztosított a következő években. Január közepén tartunk majd egy közös sajtótájékoztatót, ahol egyrészt bemutatkozik a közvetítésekben részt vevő stáb, másrészt az MTVA részéről ismertetni fogják az egész évre vonatkozó elképzeléseiket. Annyit például már most elárulhatok, hogy a sportág televíziós felvezetése a McLaren 2012-es versenyautójának február eleji bemutatójával kezdődik majd."
   
"Büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik legnézettebb és legkedveltebb sportesemény-sorozata a közszolgálati médiához szerződött" - mondta az MTI érdeklődésére Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója. "A korábbi évekhez képest nemcsak televíziós, hanem rádió-közvetítéseket is fogunk adni. A közmédia a jövőben tovább bővíti a sportközvetítéseit: a nagy világversenyek, a labdarúgó Európa-bajnokság és a londoni nyári olimpiai játékok mellé csatlakozik most a Forma-1-es sorozat."

Forma-1-es hírek az f1csatorna.hu-n!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!