Sportvilág

2012.06.29. 11:15

Atlétikai Eb - Döntőbe jutott Orbán Éva

Budapest/Helsinki - A nyolcadik helyen jutott be a vasárnapi fináléba a finnországi atlétikai Európa-bajnokságon, női kalapácsvetésben Orbán Éva, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója.

B. Virág Rita

Pénteken délelőtt rendezték meg a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon a női kalapácsvetés döntőjét. A veszprémiek olimpikonja, Orbán Éva az A csoportban kapott helyet. A három körös selejtező után megállapíthattuk, ezen a napon senki sem akarja túlzottan megerőltetni magát, hiszen csupán egyetlen 70 méter fölötti eredmény született: a lengyel Anita Wlodarczyk 71.38 méterrel kvalifikálta magát a döntőbe.



Éva végül 67.89 méterig jutott, amivel összesítésben a nyolcadik helyet érte el, így dobókörbe állhat újra vasárnap, a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő döntőben.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, Dan Lange és Zentai Tibor tanítványa a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben esélyes lehet a nyolc közé jutásra. Természetesen kiugró eredményt most még nem várhatunk tőle, hiszen a csúcsformáját a négy hét múlva kezdődő olimpiára időzíti majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!