Sportvilág

2014.01.15. 20:18

A norvégok Nagy Lászlót várják (frissítve)

Szerdai norvég lapinformációk szerint Nagy László, az MKB-MVM Veszprém KC, a dániai kézilabda Eb-től sérülés miatt távol maradó átlövője csatlakozik a magyar válogatotthoz és pályára lép a csütörtökön Norvégia ellen.

Horváth Gábor

A hírről több internetes oldal is beszámolt, idézve Mocsai Lajost, a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Mint ismeretes, Nagy László sérülése nem jött teljesen rendbe, ezért nem utazott az együttessel Dániába. A magyar válogatott csütörtökön este csoporttovábbjutásról döntő csatát vív a norvégokkal.

Nagy jelenleg rehabilitációját végzi, és Veszprémben gyakorol társaival. Lapunk megkereste a pletykával a klubot, ahol elmondták, legjobb tudomásuk szerint ez csütörtökön sem lesz másként. Amennyiben blöffről van szó, hamarosan kiderül, hogy ki, és miért találta ki.

A legfrissebb információk szerint Nagy László dániai utazása - ahogyan azt előzetesen is sejteni lehetett - kacsa volt. A Magyar Kézilabda Szövetségnél cáfolták a hírt, hozzátéve: hamarosan hivatalos közleményt adnak ki az ügyben.

Frissítés: Nem volt mindennapi a norvégok elleni ki-ki meccs felvezetése. A skandináv média egy része közölte: a korábban sérült Nagy László Dániába utazik és csatlakozik a magyar csapathoz. A norvégok Mocsai Lajos szövetségi kapitányt idézték, egy ideig sok mindenki elbizonytalanodott itthon is, aztán a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) cáfolt. Az MKSZ szerint félreértés történt, néhány norvég sajtómunkás félreértelmezte Mocsai Lajos szavait, aki állítólag annyit mondott, hogy Nagy László jó úton van a gyógyulás felé. Ezt úgy érteni, hogy úton van Dániába? Érdekes...

Az MKSZ közleménye: "A norvég médiában a mai napon Nagy László esetleges Eb-részvételével kapcsolatban megjelent hír, miszerint az átlövő csatlakozhat a magyar válogatotthoz, nem valós. Mocsai Lajos szövetségi kapitány egy norvég újságíró kérdésére annyit mondott, hogy „Nagy László jó úton van a gyógyulás felé”. A norvég média ezt feltehetőleg félreérthette, illetve felnagyította. A magyar válogatott az első két mérkőzésen szerepelt játékosokkal lép pályára Norvégia ellen, és a Dániában szereplő kézilabdázók minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy a magyar válogatott továbbjusson a középdöntőbe."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!