Sportvilág

2014.06.04. 12:10

Vasárnap Magyarország - Szlovénia világbajnoki selejtező

Óriási jelentőségű, az olimpiai kvalifikációt is befolyásoló párharc elé nézünk - hangsúlyozta Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Szlovénia elleni világbajnoki selejtező előtt.

B. Virág Rita

A magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap Szlovénia ellen vív sorsdöntő világbajnoki selejtezőt a Veszprém Arénában. A csapat természetesen már a városban tartózkodik, s a helyszínen sajtónyilvános edzést tartottak szerdán délelőtt.

- Úgy gondolom, nem kaptunk könnyű ellenfelet, hiszen a szlovén csapat rendkívül csalóka társaság - vélekedett a szegedi Ilyés Ferenc, aki korábban Veszprémben is kézilabdázott. - Nincsenek igazi sztárok a szlovéneknél, de éppen ez adja a gárda erejét. Fiatalok, energikusak, dinamikusak, és megvan köztük az összhang. Az együttes gerincét a Celje adja egyébként, amely nagyszerű eredményeket ért el az idén Bajnokok Ligájában. Szóval semmiképpen sem vehetjük félvállról ezt a vébéselejtezőt, annak dacára, hogy szerintem nekünk is remek csapatunk van.

A magyar kézilabda-válogatott Veszprémben készül a vasárnapi meccsre, melyet az arénában rendeznek meg Szlovénia ellen (Fotó: Penovác Károly)

A Balatonfüredi KSE-vel nagy meglepetésre bajnoki bronzérmet szerző Zdolik Bence bizakodva várja az összecsapást.

- Azt ugyan még nem tudom, hogy Mocsai Lajos számít-e rám vasárnap, vagy a keretszűkítés miatt kiesek a keretből, ám ez nem befolyásolja a felkészülést. Még ma megkapjuk videón azokat a meccseket, amiből felkészülhetünk a szlovénok erősségeire. Ilyenkor egyedül is szeretem megnézni ezeket a felvételeket, hogy minél jobban rákészüljek a találkozóra mondta el a fiatal balátlövő, akit a Szegeddel is hírbe hoztak, ám egyelőre 2016-ig szerződés köti a balatoniakhoz.

Zdolik Bence hozzátette, véleménye szerint öt-hat gólos győzelem sem ígérhet biztos továbbjutást, mint ahogy egy szoros siker esetén sem érdemes keseregni senkinek, hiszen majd Gorenjében kerül pont a párharc végére.

A szövetségi kapitány, Mocsai Lajos arra hívta fel a figyelmet, óriási jelentőségű, az olimpiai kvalifikációt is befolyásoló párharc elé néz a kézilabda-válogatott. Ilyenkor szerinte sokkal nehezebb a kijutás a világbajnokságra, főleg úgy, hogy a második mérkőzést idegenben kell megvívni.

- Szlovénia válogatottja nagyon erős, mi sem bizonyítja jobban, hogy a legutóbbi vébén negyedik helyen végzett. Főleg a védőjátéka kiemelkedő, de nagyon fontos, hogy folyamatos összjátékra képes, és a támadásvariációi is széles spektrumon mozognak.

 

Az aréna a kézilabdázás szentélye

Mocsai Lajos úgy nyilatkozott, hazánkban két-három olyan csarnok akad, ahol a nemzeti válogatott az ilyen komoly összecsapásokat megvívhatja. A Veszprém Aréna az egyik ilyen, amely a kézilabdázás igazi szentélye. A szakember most is telt házra és fergeteges hangulatra számít. A közönség biztatása, buzdítása pedig különösen fontos, és ez a támoga-tás a küzdőképességet nagyban befolyásolhatja, ugyanakkor a szlovénokat rendkívül elbizonytalaníthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!