Sportvilág

2014.07.11. 13:10

Foci VB 2014: A döntőben két stabil, taktikus csapat néz szembe egymással

Már csak a helyosztók vannak a hátra a 2014-es labdarúgó világbajnokság programjából. Szombat este eldől, ki lesz a bronzérmes, vasárnap pedig az argentinok, vagy a németek felemelhetik a trófeát.

Horváth Gábor

Mit lehet várni egy világbajnoki döntőtől? Sok helyzetet és gólt nem biztos, viszont fantasztikus küzdelmet és izgalmakat mindenképpen. A két résztvevő egyaránt nagy küzdő, kemény, ha kell, kíméletlen harcra képes társaság.

Sokan féltik az argentinokat, ami nem meglepő, ha a német csapat Brazília elleni 7:1-es mészárlására gondolunk. Ugyanakkor Argentína ebből a szempontból szerencsésnek is tekinthető, hiszen láthatta, melyek vetélytársa legfőbb erősségei, és azt is, hogy hol hibáztak a házigazdák ellenük. Mindkét válogatott nagy taktikai fegyelemről tett az utóbbi hetekben tanúbizonyságot.

A német Bastian Schweinsteiger (jobbra) és Per Mertesacker a válogatott egyik utolsó vb-edzésén a brazíliai Santo Andrében.

Fotó: MTI/EPA/Thomas Eisenhuth

A világbajnokság egyenes kieséses szakaszában Argentína nem kapott gólt, Németország kettőt, mindkettőt voltaképpen tét nélküli helyzetben, Algéria ellen az utolsó másodpercekben, illetve Brazíliától 7:0-nál. A csoportkört az argentinok három, a németek két kapott találattal zárták.

A két szövetségi kapitány, Joachim Löw és Alejandro Sabella feladata tehát adott: a saját stabilitás megőrzése mellett megtalálni a másik gyengébb pontját. Sokak szerint elsősorban mindkét oldalon az előbbin lesz a hangsúly.

Szombat este a bronzérem lesz a tét

A vasárnap este 21 órakor kezdődő vb-finálé előtt megrendezik a bronzmérkőzését. A harmadik helyért Brazília és Hollandia lép egymás ellen pályára. A találkozót szombat este 22 órakor kezdik. Nehéz esélyest tippelni a meccsre. Egy biztos, a házigazda szeretne valamennyit köszörülni az elődöntőben elszenvedett csorbán, míg a hollandok kevésbé tűnnek motiváltnak, ellenben igen erősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!