Sportvilág

2015.06.25. 18:19

Két ezüst, egy bronz jutott az I. Európai Játékok csütörtöki napján

Baku - Már tizenkilenc éremnél jár a magyar küldöttség az azerbajdzsáni I. Európai Játékokon, miután csütörtökön két ezüst-, és egy bronzérmet is begyűjtött.

B. Virág Rita

Az uszodában Tekauer Márk 200 méter pillangón nyolcadik lett. A 200 vegyes döntőjében Sós Dániel értékes pontszerző helyen fejezte be a versengést, negyedikként csapott célba. Az érmet a versenynap utolsó magyar indulója, Juhász Janka szállította 1500 méter gyorson. A kiskunhalasi úszó a döntőben az utolsó 50 méteren mutatott hatalmas hajrában végül 22 századdal szorult le a dobogó legmagasabb fokáról.

A cselgáncsozó Karakas Hedvig ezüstérmet nyert
MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

A dzsúdósok négy súlycsoportban hatan versengtek a csütörtöki napon. A nyitónapon az 57 kilós Karakas Hedvig menetelt a legtovább, este a fináléban lépett tatamira, de a Honvéd judokája végül ezüstérmet nyert. A londoni bronzérmes, 48 kilogrammos Európa-bajnok Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya SE) a bronzéremért csatázott az ukrán Marina Csernyak ellen, akit ipponnal vert.

Strandlabdarúgó válogatottunk csütörtökön sem járt szerencsével. Miután szerdán 5:3-ra kikapott a világelső oroszoktól, csütörtökön sem tudott pontot szerezni a B-csoportban. Weisz Tamás szövetségi kapitányi együttese a a világranglista ötödik spanyolokkal csapott össze és szenvedett 5:2-es vereséget. A magyar gólszerzők Ábel Péter és Simonyi Gábor voltak.

Magyarország 19 éremmel jelenleg hetedik a nemzetek rangsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!