Sportvilág

2015.06.17. 18:00

Most nem volt magyar érem, kiestek a férfi vízilabdázók Bakuban

Baku - Szerdán egy ötödik hely jutott a magyar csapatnak az I. Európai Játékokon, kiesett a férfi vízilabda csapat és a birkózóknak sem volt szerencséje.

B. Virág Rita

Kotsics Edit taekwondós világbajnoki bronzéremmel a vígaszágon jutott el a harmadik helyért zajló mérkőzésig, ahol Eva Calvo Gomezzel találkozott. Az -57 kilóban versenyző magyar lány a spanyol világranglista-vezető ellen 15:2-re alulmaradt, így végül a pontszerző ötödik helyen zárt. Taekwondósaink összesenkét ötödik hellyel térhetnek haza Bakuból, előzőleg a Vancouverben készülő Gonda Ivett -49 kilógrammban hozta a hasonló eredményt.

Vízilabdában egyáltalán nem volt szerencsénk. Előbb a férfi csapat játszott 10:10-es döntetlent Görögország ellen, majd ötméteresekkel alulmaradt 5:3-ra, aztán a női csapat is kikapott, szintén a négy közé jutásért Spanyolországtól 8:5-re. Mindkét alakulat legjobb esetben is csak ötödik lehet.

A taekwondós Kotsics Edina (szemben) ötödik helyen végzett
MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

Aerobickban a magyar Hegyi Dóra, Bali Dániel párosötödik helyen ment tovább a selejtezőből.

Az ökölvívók közül egyedül Harcsa Norbertnek volt jelenése a 81 kilogrammos súlycsoportban és végül egyhangú pontozással sikerült is továbbjutnia.

Az asztaliteniszezők közül mindenki búcsúzott, Póta Georgina, Madarász Dóra, Pattantyús Ádám és Kosiba Dániel is.

Csütörtökön újabb sportág is színre lép: a magyar műugrók is bemutatkoznak az Európa Játékok programjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!