Sportvilág

2014.01.28. 16:50

A Forma-1 mezőnye Jerezben tesztelt

Jerez első nap: Rengeteg technikai meghibásodás, Hamilton a gumifalban, ronda autók

Kelemen Attila

A Forma-1 mezőnye ma Jerezben megkezdte a téli tesztelést. A még hátralévő - eléggé rondácskára sikeredett - autók bemutatóját követően kezdetét vette az őrült gyakorlás, ami a márciusi évadkezdetet előzi meg. Ám nem minden ment felhőtlenül, sőt kis iróniával azt lehet mondani, hogy szinte semmi sem jött össze ma a csapatoknak.

A Red Bull-nál például egy rosszul rögzített hátsó rugó miatt nem tudtak mért kört teljesíteni egész álló nap. A McLareneseknél elektromos hiba akadályozta a munkát.

A 9-kor kezdődő teszt délelőtti szakaszában az a Hamilton végzett az élen, aki az első szárny meghibásodása miatt a gumifalban végezte a tréninget. A Mercedes orra megsérült, ám a pilótának nem lett baja.

Délután Kimi Räikkönen vette át az első helyet, és a Ferrari finn pilótája a tréning végéig nem is adta át a vezető helyet. Igaz nem is volt nagy a mezőny, akik komolyabban megszorongatták volna a Jégembert. Sergio Pérez Force Indiájában egy elektronikai meghibásodás okozott kényszerű leállást.

A Williams és a Caterham csak a tréning hajrájában hajtott ki a pályára. Pont akkor, mikor el kezdett esni az eső.

Tehát nem indult felhőtlenül az F1 2014-es tesztidénye, ám péntekig lesz idejük a csapatoknak, hogy behozzák a lemaradásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!