Sportvilág

2014.05.22. 14:56

Foci vb 2014 - Navracsics Tibor a horvátoknak szurkol

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, veszprémi országgyűlési képviselő a futball-világbajnokságon közép-európai csapatoknak szokott szurkolni.

Balla Emőke

- Gyerekkorom óta grundfocista voltam, ennél komolyabban soha nem fociztam. Foci vébé élményeim alapvetően az 1978-as argentínai világbajnoksághoz kötődnek, onnantól kísértem figyelemmel a foci vébéket. Most nagyon ritkán nézek meg egy-egy focimeccset, de talán ennek az az oka, hogy Veszprémben a nagypályás foci nem túl erős. Ha meccset nézek, az a futsal mérkőzés, a veszprémi futsal csapatnak is szurkolok, a Futsal Club Veszprémnek.

A foci vébén Horvátország a kedvencem, de ahogy látom a csapat állapotát, ebből döntő nem lesz, de az biztos, hogy a nyitó meccset ők játsszák Brazíliával. Abban bízom, hogy ez egy jó meccs lesz és a horvátok minél tovább jutnak. Érem követelményt sem fogalmaznék meg velük szemben, az elmúlt húsz-huszonöt évben nem ez a legjobb horvát csapat, de a mostani mezőnyben az is jelentős eredmény, hogy ott vannak a vébén. Sajnos, mi magyarok nem tudunk kint lenni a világbajnokságon

Dr. Navracsics Tibor általában a közép európai csapatoknak szokott szurkolni.

- Miután a közép-európai csapatok a selejtezőkön különböző fokozatokban, de ki szoktak esni, mindig választok, melyik csapatnak szurkolok és ha az esetleg a döntőig eljut, akkor pártatlan megfigyelőként nézem a vb-döntőt. Otthon olyan televíziónk van, amelyen a normál képernyő középső egyharmada látszik csak, így ha az operatőr nem elég gyors, akkor a legjobb jelenetekről mindig lemaradok. Abban bízom, hogy minél több meccset tudok itt, Veszprémben közösségben, sörsátorban megnézni, úgy van hangulata egy focimeccsnek. Ha már jelen nem lehet az ember, akkor az az igazi, ha egy sörsátorban figyeli a meccset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!