Sportvilág

2014.07.10. 11:20

Foci vb 2014 - Csalódott csapatok csatája

Két igencsak csalódott csapat, Brazília és Hollandia válogatottja találkozik a világbajnokság szombat esti bronzmérkőzésén.

Horváth Gábor

A labdarúgó világbajnoki bronzmeccsekkel kapcsolatban általában igaz szokott lenni a mondás: a felek a hátuk közepére sem kívánják a találkozót.

Ezt Hollandia szövetségi kapitánya, Louis van Gaal nyíltan ki is mondta. A szakember szerint nem szabadna lejátszani a harmadik helyért kiírt mérkőzést. Az argentinok ellen alulmaradó együttes szakvezetője az elődöntőt követően kijelentette: a bronzmeccsnek nincs helye a futballban.

Érthető a holland kapitány érzése, az együttes egészen jó vb-t produkált, nagy csatában, állva, 11-esekkel esett ki, ki kockáztatna ezek után egy esetlegesen összképet rondító bronzmérkőzést?

A braziloknál némileg más a helyzet. A selecao a becsületéért lép pályára szombat este, és talán egy kicsit örül is, hogy van esélye (valamennyire) feledtetni a Németország elleni botrányos, történelmi vereséget.

Nyilvánvaló, hogy a szurkolókat nem vígasztalja egy esetleges harmadik hely, ennek ellenére Oscarék az első lépést megtehetik renoméjuk izzadtságosnak ígérkező, valószínűleg hosszú évekig tartó restaurálásán. A párosítás amúgy remek, Hollandia és Brazília nemzeti együttese a múltban több izgalmas csatát vívott egymással, ráadásul a bronzmeccsek egyik legfőbb jellemzője a szabadabb, kevésbé védekező játék és a sok gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!