Sportvilág

2017.07.19. 20:10

Döntetlen a derbi - Nem bírt egymással a magyar és az olasz válogatott

BUDAPEST Nem bírt egymással Magyarország és Olaszország a vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján. A B csoport rangadója döntetlennel végződött.

Bényi Kálmán

Magyarország-Olaszország
9:9 (4:4, 2:1, 1:3, 2:1)

Budapest, 7500 néző.

Az ausztrálok elleni 13:3-as győzelem kellő önbizalmat adott a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a folytatáshoz. Az ellenfél, Olaszország szintén sikerrel vette az első akadályt, 18:9-re verték Franciaországot.

Természetesen zsúfolt lelátók és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat.

Rögvest az első percben vezetéshez jutottak az azzurik, sőt a 2. percben Renzuto rövidre tartó labdája is becsorgott Nagy Viktor kapujába, 0:2.

A kettős olasz kiállítást Varga Dénes használta ki, aztán Vámos egyenlített elképesztő bombával, 2:2.

A magyar emberhátrányban újra betaláltak az olaszok, azonban Hárai Balázs klasszikus centergóljával ismét egál volt, 3:3. Az első negyed 4:4-es döntetlennel ért véget.

Erdélyi Balázs (k) és az olasz Alessandro Nora a B csoport rangadóján MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Varga Dénes vezérletével egyenlíteni tudott a magyar együttes a második negyedben is, sőt, a játékos először szerzett vezetést a mieinknek, 6:5. Ezt követően viszont a játékvezetők kerültek főszerepbe. Piros lapot mutattak fel Hárainak, illetve Fondellinek is. Nagy Viktor végre elkapta a fonalat, ám a góllövés elmaradt, 6:5 lett a második játékrész vége.

A térfélcsere után Magyarország Manhercz találatának köszönhetően először vezetett két góllal, 7:5. Nem dőlhettünk hátra, mert Renzuto gyorsan szépített (7:6). Vámos felső léces kapufája után viszont Di Fulvio csodaszép góllal egyenlített, 7:7.

Renzuto, aki a kék sapkások egyik legjobbja volt eddig, kipontozódott a harmadik negyed 7. percében. A magyar csapat nem tudott élni a lehetőséggel, Erdélyi ordító nagy lehetőséget packázott el, majd három másodperccel a játékrész vége előtt Presciutti újra visszavette a vezetést Olaszországnak, 7:8.

Négyből negyedszer is az olaszok hozták el a labdát a ráúszásnál. Az olaszok ráadásul 7:5-ről zsinórban négyet vágva 7:9-re megléptek. Vámos szépített, 8:9 három és fél perccel a vége előtt.

Zúgott a Mindent bele!" a lelátókról, talán ez segített az újabb labdaszerzésben, amit gyorsan el is pocsékoltak a mieink. Elképesztő izgalmakat hozott az utolsó két perc, ám Vámos bombája már az egyenlítést jelentette a magyar együttesnek. Ezt követően mindkét gárda előtt több lehetőség adódott a győzelem megszerzésére, de Nagy Viktor hiába mutatott be több bravúrt is, elöl a társak nem éltek a kínálkozó helyzetekkel. Szerencsére az olaszok is így tettek, így végül 9:9- cel zárult a B csoport rang- adója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!