Sportvilág

2014.05.27. 12:20

Foci vb 2014 - Eckü brazil, holland vagy spanyol győzelemnek szurkol

A brazil, holland, spanyol nemzeti tizenegyek győzelmére fogadna a júniusban kezdődő labdarúgó világbajnokságon Baranyai „Eckü” Dániel, a Hősök zenekar egyik frontembere.

Szabó Péter Dániel

Húsz esztendeje követi a labdarúgó világbajnokságokat Baranyai Dániel, a veszprémi-pétfürdői Hősök hip-hop zenekar egyik frontembere. _ Az Egyesült Államokban rendezett vb idején 11 éves voltam, s nagy focirajongóként szabadidőmben is sokat rúgtam a bőrt. A brazil Romario, a Kárpátok Maradonájaként emlegetett román Hagi és a bolgár Stocihkov játéka nagyon tetszett. A döntőt pedig sosem felejtem el. Amikor az olasz világsztár, Roberto Baggio a kapu fölé rúgta az utolsó, minden eldöntő tizenegyest, nos, az  a kép nagyon megmaradt a fejemben _ emlékszik vissza az Eckü művésznéven szövegelő rapper, aki magyar részvétel híján hosszú évekig a braziloknak drukkolt, az utóbbi időben azonban nagyon megtetszett neki a spanyolok és a hollandok játéka is.

_ A hazai pálya miatt remélem, hogy újjáéled az igazi szamba, s látványos, szép focival nyer Brazília. Persze ha a másik két említett ország nemzeti tizenegye lesz a befutó, akkor sem leszek szomorú _ mondja Dani.


Eckü (balra, mellette Ozsváth Mentha Gergely) szambát vár (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A zenész szerint a brazil, holland, spanyol trió mellett a Lionel Messivel felálló Argentína, a jó focistákkal teletűzdelt Németország is esélyes lehet a végső győzelemre, de akár Chile és Uruguay is meglepetést okozhat júniusban Dél-Amerikában.

_ A koncertek előtt és után különböző városokban követjük majd a srácokkal a mérkőzéseket, ha pedig otthon vagyok, akkor a barátokkal a kocsmában, néhány habkönnyű rozéfröccs társaságában szurkolok majd a szép és látványos fociért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!