Sportvilág

2011.05.18. 10:14

Kihívás Napja: éjféltől mozog az ország

Budapest - Kedd éjfélkor kezdetét vette az idei Kihívás Napja, melynek keretében már a szerda reggeli órákig többszázezer sporttevékenységet végeztek országszerte.

MTI

A szervező Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint 9 óráig 300 ezer sporttevékenységet regisztráltak, de ez a szám vélhetően jelentősen emelkedik az iskolák és az óvodák bekapcsolódásával.
   
"A Kihívás Napjának célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgásra, a sportolásra. Folyamatosan csörögnek a telefonok a versenyközpontban, ez azt jelzi, hogy megmozdult az ország - nyilatkozta Salga Péter, az MSZSZ főtitkára. - Nem rekordokat szeretnénk döntögetni, a legfontosabb, hogy sokan sportoljanak, és sokan találjanak örömet a mozgásban."
   
A Kihívás Napja - amelyen 1981 óta 1587 település vett részt - célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Ehhez a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben, megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.
   
A települések versenyének szabályai szerint a győztes az a település és kistérség lesz, ahol a lakosság létszámához viszonyítva a legtöbben sportolnak egy időben, legalább 15 percig.
   
Az esemény honlapján (www.kihivasnapja.hu) folyamatosan, élő internetes tv-közvetítés keretében, sportolók vezetésével mozgásos órákat sugároz a Magyar Szabadidősport Szövetség, melyekhez bárhol lehet csatlakozni, ahol van internet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!