Sportvilág

2009.08.04. 02:29

Kiváló magyar vitorláseredmény

Balatonfüred - Két futam után Bakóczy Róbert (Spartacus VE) a harmadik helyen áll a Pata Boats elnevezésű, Finnországban zajló junior világbajnokságon.

B. Virág Rita

A világverseny első hivatalos napja halasztással kezdődött vasárnap, azonban délutánra megérkezett a szél. A Jorg Bruder Cupon 18 nemzet 51 vitorlásegysége sorakozott fel, hogy a minél jobb helyezésekért harcba szálljon a Balatonon.

Csak a második rajtra sikerült ellőni a mezőnyt, ahonnan az ukrán Andrej Gusenko, az amerikai Ian Cook, valamint a magyar Bakóczy Róbert jött el a legjobban. Az első cirkáló szakasz után is ez maradt a sorrend.

Végül a brazil Jorge Zarif felzárkózott, sőt meg is előzte az élen járókat, az ukrán visszacsúszott a második helyre, a harmadik az orosz Larionov lett, majd negyedikként Bakóczy ért be.

A második futamra már felerősödött a szél, s a versenyzők mintha lemásolták volna az első etap rajtját, ennek köszönhetően itt is szigorított indulás következett. 

Végül izgalmas viadal végén a török Kanynar ért be elsőnek, megelőzve a görög Mitakist, valamint a brazil Zarifot, Bakóczy Róbert pedig ezúttal is az előkelő ötödik helyen végzett.

A két futam összesítése után így a brazil Jorge Zarif vezet, míg a spartacusos Bakóczy Róbert a dobogó harmadik fokáról várja a folytatást. 

A Balatonfüredi Yacht Club két indulója, Böröcz Bence a 22., Payr Egon a 28. helyen áll a két kör után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!