Sümeg

2006.06.22. 22:00

Civilek kerekasztala

<b>Egyesületek fogtak össze a civil érdekek támogatásáért</b>

Mórocz Zsolt

Vass Tibor, a kerekasztal, valamint a társasházak veszprémi egyesületének elnöke elmondta, a kerekasztal fõ célja, hogy a városi civil szervezetek összefogásával még jobban és hatékonyabban tudják érvényesíteni a civil érdekeket. Megalakulásuk kezdeti szakaszában a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület szervezésében tevékenykedtek, mely során meghatározták mûködésük fõ alapelveit. Második szakaszban a hálózati tevékenységhez szükséges lépéseket tették meg a tagok. Pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Civil Alaphoz, részben az éves programjuk támogatá-sához, részben a szombathelyi civil kerekasztal mûkö- désének, tagjainak megismeréséhez és tapasztalatcseréhez. A kerekasztal céljai közé tartozik, hogy a civil szervezetek minél jobban megismerjék és hatékonyan támogassák egymást. A tagok internetes fórumon is tartják a kapcsolatot.
Vass Tibor kiemelte, Európában jól mûködik a civil szervezetek hálózata, reméli, hogy mind a megyeszékhelyen, mind hazánkban egyre nagyobb szerepet és támogatást kapnak a jövõben a civil kezdeményezések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!