Sümeg

2006.06.19. 22:00

Felújították az utcákat

<b>Új út, járda és parkoló a már megvalósult beruházások között</b>

Mórocz Zsolt

- A híres és komoly látogatottsággal büszkélkedhetõ balatonudvari temetõt ebben az évben több beruházás érinti, érintette. A parkoló fejlesztése mellett a szív alakú sírköveket ismét restaurálják, ezeken kívül új ravatalozót tervezünk - kezdte a falu idei terveinek bemutatását Teklovics László polgármester. A parkoló térkövesítésére a Bala-ton Fejlesztési Tanácstól nyertek pénzt, az örökségvédelmi hivatal pedig a sírkõ-restaurálás támogatásában vállalt szerepet.
Négy utca aszfaltozását saját erõbõl végezte az önkormányzat, a fövenyesi településrészen a kempingbejárattól a vasúti átjáróig tartó szakaszon pedig járdát építettek. Udvari hamarosan új buszmegállókat kaphat, a tervek megvannak és beadták rá a pályázatot is. A kõbõl épített megállók szebbek és tartósabbak a régi faépületeknél, és nem utolsósorban nehezebb rájuk plakátokat ragasztani. Nemrég indították be az internetszolgáltatást, amely a falu információs irodájában ingyenesen használható.
Gõzerõvel folyik a település virágosítása, Udvari tavaly különdíjat nyert a Virá-gos Magyarországért verse-nyen. A faluszépítéshez hozzájárul az a kétszáz diófa- csemete is, amelyeket a helyi lakosok között osztott szét az önkormányzat. A közmunkaprogramban részt vesz a község is, ennek keretében öt helybélit alkalmaznak májustól október végéig. A nyári idényre színes programokkal készülnek, a falu szabad és fizetõs strandja idén is várja vendégeit. A strandokat nemcsak a helyiek látogatják szívesen, mindkettõ a környékbeli közönség kedvelt, megszokott úti célja már jó ideje. Azt, hogy Udvari milyen mértékben számít idegenforgalmi jellegû településnek, kiválóan szemlélteti az adat a százötven családi házhoz nyolcszáz-kilencszáz belterületi és több mint háromszáz külterületi üdülõingatlan tartozik.
A faluban kiemelkedõen fontos a nyaralóvendégek megfelelõ kiszolgálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!