Sümeg

2006.07.07. 02:29

Ahol a vendégek is járnak

Veszprém (kzs) - Széles körű turisztikai és rendőrségi tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a hét elején megnyitott információs pavilonnál a Kossuth utcán.

Mórocz Zsolt

Több tízezer látogatóra számítanak a szakemberek az információs pavilonnál Veszprém (kzs) - Széles körű turisztikai és rendőrségi tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a hét elején megnyitott információs pavilonnál a Kossuth utcán. A Tourinform-iroda és a rendőrség közös információs pontjánál turisták és veszprémiek egyaránt tájékozódhatnak többek között a városról, a megyéről, rendezvényekről, a kerékpáros, gyalogos és autós kirándulási lehetőségekről, a bűnmegelőzésről, áldozatvédelemről, valamint a biztonságos közlekedésről. A Tourinform-iroda és a rendőrség munkatársa több idegen nyelven segítséget tud nyújtani a tájékozódásban az érdeklődőknek. Kapható többek között nyolcnyelvű Veszprém-térkép, helyi és országos eseménynaptár, másfél héten belül terjesztik a Veszprémi est különszámát, melyben a megyeszékhelyen megrendezett nyári programok részletes leírása található. A Veszprémi Ünnepi Játékok kivételével hamarosan több rendezvényre jegyeket is vásárolhatnak azt érdeklődők. Augusztus 31-ig hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig, szombaton 9-től 13 óráig nyitva a pavilon, vasárnap zárva. A Tourinform-iroda 2000-ben nyitotta meg először az információs pontot, mely ki-egészíti az iroda tevékenységét, és melyhez három éve csatlakozott a rendőrség. A 2004-es évben három hónap során 58 000-en keresték fel az információs pontot, naponta átlagosan 110 ember. Idén is hasonló érdeklődésre számítanak a szakemberek. A Kossuth utcai pavilont Lőrincz Katalin, a Tourinform- iroda vezetője, Dióssy László polgármester és dr. Giczi Róbert városi rendőrkapitány nyitotta meg. Veszprém (kzs) - Széles körű turisztikai és rendőrségi tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a hét elején megnyitott információs pavilonnál a Kossuth utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!