Sümeg

2007.03.13. 03:28

Kevesebb pénz jut idén a programokra

Balatonvilágos (h) - A normatív támogatás jelentős csökkenése, valamint a Club Aliga évek óta tartó alacsony színvonalú működése miatt jelentős bevételkieséssel számolt az idei évben az önkormányzat.

Halmos György

A költséghatékonyság érdekében megszüntetik a családgondozó működését, a településüzemeltetés létszámát pedig kettővel csökkentik - közölte a polgármester. Fekete Barnabás megemlítette, hogy például az intézmények három százalékkal csökkentették költségvetésüket az első tárgyaláson beterjesztetthez képest. Hatszázezer forinttal kevesebb jut idén programokra, mint tavaly. A kiadási főösszeg eléri a 402 millió forintot, tartalékként 15 millió forintot terveztek be. A polgármester szerint ez az összeg elegendő a biztonságos működéshez. Megemlítette, hogy a normatív támogatás drasztikusan csökken szeptembertől, ugyanis azt nem a diákok, hanem meghatározott létszámú diákcsoportok után kapja a fenntartó. A jelenlegi adatokkal számolva 2011-ig 10-15 fős évfolyamok lennének. - Ahhoz, hogy az oktatás ne okozzon csődhelyzetet, az iskolának be kell tagozódnia egy nagyobb intézménybe. A polgármester szerint a kistérségben ez egyedül csak Balatonfűzfő lehetne. Hozzátette viszont, hogy Siófokon felvették a kapcsolatot három iskolával, ahonnan pozitív visszajelzéseket kaptak. Az integrálással több tíz millió forintos költségtől mentesülne a település, ugyanakkor megmaradhatna az iskola és az óvoda is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!