Sümeg

2007.11.29. 03:28

Csesznekiek programjai

Csesznek (müa) - A Cseszneki családokért Egyesület számos érdekes szabadidős programot kezdeményez és szervez évek óta. A településen meghirdetett vasgyűjtésből az idén százhetvenezer forintjuk gyűlt össze, melyet közös célra használnak fel.

Megkezdődött az asszonytorna, mely a hideg téli hónapokban folyamatosan, kedden és pénteken várja a mozogni vágyókat. Harmadik éve járnak együtt bicskét szedni a nyugdíjasokkal, közösen feldolgozták és lekvárt főztek belőle. Vonatos kirándulást szerveztek Pannonhalmára, az apátság történetével és látnivalóival ismerkedtek. Az elmúlt évekhez hasonlóan volt bababörze, ahol a kinőtt, megunt ruhákat, cipőket gyűjtötték össze, melyekből az érdeklődők kedvükre böngészhettek. Jól sikerült a szüreti felvonulás és mulatság. Vidám hangulatú volt a malac-sütés is, ahol családok, baráti társaságok, a legapróbbaktól az idősekig részt vettek. Az apukák nyársra húzták és sütögették a malacot, az anyukák bográcsban pörköltet főztek, palacsintával, jégkrémmel kínálták a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!