Sümeg

2007.11.13. 03:28

Szezont hosszabbító bajor ízek

Pécsely (kn) - Kék-fehér zászlók, eredeti bajor sör, ropogós csülök, sramlizene - Bajorország kicsiben, szombattól egy héten át a Csikós lovasudvarban.

Kiss Nikolett

A szokásos Anstich -hel, azaz söröshordó-csapolással vette kezdetét a bajor gasztronómiai hét szombaton pontban délben, immáron ötödször. A többek között az idegenforgalmi idényt hosszabbító szándékkal életre hívott rendezvény sikerét bizonyítja, hogy az ország minden tájáról érkeztek hazai és külföldi vendégek is a Pécselyi-medencébe, hogy a novemberi hétvégén lovas kocsikázással, balatoni borkóstolással egybekötve bepillantást nyerjenek a bajor gasztronómiába is. Búzasör, encián-, kökény- és madárcseresznye-pálinka, sütőtökkrémleves, nürnbergi kolbász, ropogós csülök sörmártásban, sajtos nokedli és a kihagyhatatlan bajor császármorzsa - néhány ínycsiklandozó specialitás az étlapról, no és természetesen a talpalávaló, melyet a Városlőd és környéki sváb zenekarok szolgáltatnak.

Az egyre hidegebb időjárással fenyegető novemberi üres esték megtöltése mellett a gasztronómiai kezdeményezés apropóját egyébként az is adta, hogy a két tulajdonos egyike bajor.

Az egyre hidegebb időjárással fenyegető novemberi üres esték megtöltése mellett a gasztronómiai kezdeményezés apropóját egyébként az is adta, hogy a két tulajdonos egyike bajor.

Az egyre hidegebb időjárással fenyegető novemberi üres esték megtöltése mellett a gasztronómiai kezdeményezés apropóját egyébként az is adta, hogy a két tulajdonos egyike bajor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!