2007.11.13. 03:28
Szezont hosszabbító bajor ízek
Pécsely (kn) - Kék-fehér zászlók, eredeti bajor sör, ropogós csülök, sramlizene - Bajorország kicsiben, szombattól egy héten át a Csikós lovasudvarban.
A szokásos Anstich -hel, azaz söröshordó-csapolással vette kezdetét a bajor gasztronómiai hét szombaton pontban délben, immáron ötödször. A többek között az idegenforgalmi idényt hosszabbító szándékkal életre hívott rendezvény sikerét bizonyítja, hogy az ország minden tájáról érkeztek hazai és külföldi vendégek is a Pécselyi-medencébe, hogy a novemberi hétvégén lovas kocsikázással, balatoni borkóstolással egybekötve bepillantást nyerjenek a bajor gasztronómiába is. Búzasör, encián-, kökény- és madárcseresznye-pálinka, sütőtökkrémleves, nürnbergi kolbász, ropogós csülök sörmártásban, sajtos nokedli és a kihagyhatatlan bajor császármorzsa - néhány ínycsiklandozó specialitás az étlapról, no és természetesen a talpalávaló, melyet a Városlőd és környéki sváb zenekarok szolgáltatnak.
Az egyre hidegebb időjárással fenyegető novemberi üres esték megtöltése mellett a gasztronómiai kezdeményezés apropóját egyébként az is adta, hogy a két tulajdonos egyike bajor.
Az egyre hidegebb időjárással fenyegető novemberi üres esték megtöltése mellett a gasztronómiai kezdeményezés apropóját egyébként az is adta, hogy a két tulajdonos egyike bajor.
Az egyre hidegebb időjárással fenyegető novemberi üres esték megtöltése mellett a gasztronómiai kezdeményezés apropóját egyébként az is adta, hogy a két tulajdonos egyike bajor.