Sümeg

2007.12.06. 03:29

Finoman kritikus hangok

Várpalota (fa) - Alter- natív fűtési lehetőségek, problémás közvilágítás, túlzsúfolt helyi járati közlekedés - néhány fontos téma a hétfői közmeghallgatásról.

Fröhlich András

Kritikus véleményeket kapott a közvilágítás, de az E.-ON-tól a meghívás ellené- re nem vett részt az ülésen illetékes. Katona Csaba alpolgármester folyamatos küzdelemként jellemezte az együttműködésüket, és arról tájékoztatott, hogy a társaságnak kilátásba helyezték a közszolgáltatási szerződés felmondását. Elhangzott, gyakoriak a meghibásodások, előfordult, hogy új lámpaoszlopokat ál- lítottak rendszerbe, de a föld alatti kábelek megbízhatatlansága miatt azok sem működtek. Így úgynevezett átrepülőzéshez, vagyis a világí- tótestek légkábelen történő energiaellátásához kellett nyúlni, ami nem más, mint a fejlesztés előtti állapot visszaállítása.

Kritika érte a helyi járati közlekedést is, mert bizonyos szakaszokon túl kicsiknek bizonyulnak a buszok. Sersztnyev Tamás, a Bakony Volán forgalmi igazgatója szerint azt kell eldönteni, hogy az önkormányzat kívánja-e támogatni a szerinte túlzott igényeket. Rámutatott, költségha- tékonysági szempontból teljesíthetetlen, hogy néhány kilométerre jellemző zsúfoltság kedvéért a teljes vonalon kihasználatlan járatokat üzemeltessenek. Sajtos János képviselő és más hozzászóló szerint viszont jogos az igény. Az igazgató emlékeztetett, éppen a lakosság utazási szokásainak ismeretében döntöttek a kisebb buszok beszerzése mellett. Elhangzott, jövőre 5,8 százalékos tarifaemelést javasol a társaság.

Tavasziné Engi Marian- na, az ügyfélszolgálati és okmányiroda vezetője arról számolt be, földhivatali szolgáltatással bővült működésük. Egyelőre csak a nem közhiteles tulajdoni lapok kiadására van jogosítványuk, de ahogy Lassu Tamás tanácsnok is megfogalmazta, a teljes földhivatali ügyintézés várpalotai beindítása a céljuk.

Németh Árpád polgármester beszámolt az AHI Roo- fing új-zélandi társaság épí- tőipari befektetéséről, mely két ütemben 162 embernek teremt munkalehetőséget. Hangsúlyozta, a tetőfedő- elem-készítésben világhírű cég nemcsak a gyártás, de a kereskedelem európai központját is a városba telepíti, ezzel összefüggésben be is zárja nagy-britanniai raktárbázisát. Szabó-Bátor Tamás a város környezeti állapotáról tartott beszámolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!