Sümeg

2008.04.01. 02:29

Véget ért az egyeztetés

Veszprém (mtm) - A héten születik meg az a helyi járati menetrend, melyet a lakossági igények figyelembevételével készítenek el a Balaton Volán szakemberei. Az anyagot április elején nyújtják be a város képviselő-testületének.

Szép Orsolya

A múlt héten a Dózsavárosban és Gyulafirátóton tartották utolsó lakossági fórumaikat a tömegközlekedésért felelős társaság képviselői. A Dózsában két fő gond akadt, az Árpád és Pajta utca, valamint az Avar és Juhar utca becsatolása a tömegközlekedésbe, míg Gyulafirátóton a távolsági járatok kérdése okozott némi vitát. Az Árpád utca lakói nemtetszésüknek adtak hangot a Volán azon elképzelésére, hogy a Buhim-völgyben közlekedő kisméretű autóbusz utcáikban fordulna vissza. A Volán képviselői kihangsúlyozták, hogy ez még csak egy tervezet, a megvalósításhoz új, kisméretű buszt is be kellene szerezniük. Ha a lakók nem szeretnék, nem kényszerítenek rájuk semmit, viszont a Buhim-völgyben van igény a járatra. Biztosan lesz busz viszont az Avar és a Juhar utcában, ahol az új lakópark ki-épülésével lépett fel igény a buszközlekedésre. A szolgáltató szerint semmi akadálya nincs, hogy egy járatot - valószínűleg a 13-ast - bevezessenek az utcákba, mellyel a belvárosba, a hipermarketbe és a rendezvénycsarnokhoz is eljuthatnak az ott lakók. Szó esett még arról, hogy hétvégén az egyes busz közlekedését ki lehetne bővíteni, hiszen jelenleg három óra után nincs közvetlen járatuk a vasútra. Gyulafirátóton a közlekedéssel kapcsolatos jó hírrel fogadták a városrészben élőket. A megyeszékhelyen összességében csökkentik a járatok számát, Rátóton viszont egy este 9 órás, a hazajutást segítő, valamint egy hétvégenként 6 óra körül Veszprémbe induló járatot is bevezetnek a már meglevők mellé. Pár perces elcsúszás a hango-lás miatt lehetséges, de a járatok megmaradnak. A lakók legfőbb problémája az volt, hogy a távolsági járatok nem mindegyike áll meg a településen, melyet a Volán vezérigazgató-helyettese, Szőllősi József a távolsági és helyi közlekedés különválásával indokolt. Mint mondta, ha a városrész a távolsági menetrendben szerepel le-, illetve felszállóhelyként, megállnak az említett buszok. Viszont amennyiben nem Balaton volános az adott járat, akkor nem érvényes a helyi járati bérlet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!