Sümeg

2009.08.06. 02:28

Felvidéki baráti találkozó

Nyitracsehi - Ötvenen indultak útnak a közelmúltban autókkal, autóbusszal Királyszentistvánról és Vilonyáról a felvidéki Nyitracsehibe, hogy a két község testvértelepülésén töltsenek el egy hétvégét.

Munkatársunktól

Nyitracsehivel már csaknem tizenöt éve tartja a kapcsolatot a két szomszédos Veszprém megyei falu. A vendégek érkezését a település apraja-nagyja várta, elképesztő szeretettel fogadták a testvértelepülésekről érkezőket az ott élő magyarok.

Azok a családok, akik fogadták az anyaországbelieket, és szállást adtak nekik, már régóta készültek a látogatásra.

A rövid hétvégén a legtöbb időt mindenki szállásadójánál töltötte, de voltak közös programok is. Így például szombaton pozsonyi városnézésre invitálták a vendégeket, valamint egy délutáni fürdőzés is szerepelt a programok között.

A találkozó utolsó napjára, vasárnap estére bált szerveztek a helyiek, amelyen közösen részt vettek a vendéglátók és vendégeik. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy a megye két településéről érkezett látogatók iránt kifejezett vendégszeretet példaértékűnek tekinthető, nehéz felülmúlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!