Sümeg

2012.09.15. 06:38

Él a sümegi vár

Sümeg - Lovagi tornákkal, középkori hadi bemutatókkal és számos izgalmas, új programmal várták a nyáron a vendégeket a sümegi várban.

Szijártó János

Amint azt Papp Imre várkapitány minapi tájékoztatójában elmondta, az aszályos, hosszú nyár miatt erősebb marketing tevékenységre kényszerültek, hogy a strandokról becsalogassák a turistákat. - Fontos, hogy a vendégek mindig valami új dologgal találkozhassanak, így hosszú távon az egyszeri látogatók mellett visszatérőkkel is számolhatunk. Kínálatunk az idén is bővült. A várba látogatókat Győrffy Villám András közreműködésével ezúttal solymászbemutatóval leptük meg. Hasonlóan népszerűek voltak a gyerekek számára biztosított lovagi játékok, csakúgy, mint a közönség bevonásával előadott harci bemutatók. Egy igazán élő várat szerettünk volna létrehozni, ahol a vendég tényleg úgy érezheti, hogy visszacsöppent a középkorba - hangsúlyozta a várkapitány.



Az igazi végvári hangulatot már a kapuban strázsáló őrség megjelenésével megteremtik a házigazdák, de a falakon belül is minden a középkori "licenc" alapján működik. Van kápolna, ahol a szerzetes írja a kódexet, míg a darabontok saját szálláshelyükön kockajátékot játszanak, ha éppen nem verekszenek, a sütőházban készül a friss kenyér. a boszorkány pedig jósol. A gyerekek számára külön foglakozásokat ajánlanak, ők a régi népi mesterségeket próbálhatják ki, ismerhetik meg. Nem mellékes az sem, hogy a vállalkozás a nyáron közel kétszáz embernek adott munkát, sőt Sümeg számára is jelentős bevételi forrást jelent a vár működtetőjétől befolyó összeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!