Sümeg

2013.06.07. 13:14

Harcosok akadémiája nyílt

Az igények és elvárások alapján a közelmúltban Sümegen is megkezdte működését Molnár Gábor világbajnok irányítása mellett a brazil jiu jitsu akadémia.

Szijártó János

A fiatal harcművész több városban tevékenykedett eddig párhuzamosan, de a sümegi akadémia beindítása után helyben dolgozik egész héten. Edzéseket, foglalkozásokat tart reggeltő estig, más városokban működő csoportjait haladó tanítványaira bízta, természetesen folyamatos kontroll mellett.

- Az első hetekben az edzések időpontjait igyekeztem az igényekhez igazítani, ez lassan véglegesen beáll. Reggel, délelőtt, délután is vannak foglalkozások, külön a felnőtteknek és a gyerekeknek. Járnak hozzám egészen kicsik is, ovisok, kisiskolások és tulajdonképpen minden korosztály képviselteti magát. Több, mint ötvenen vagyunk Sümegen. A harcművészeti, önvédelmi edzések mellett az akadémia megnyitáséval immár meditációra is lehetőségünk nyílt, ami után általában "testhasználati" foglalkozás következik. Ez a blokk ingyenes, nyitott az ajtó minden itt élő ember számára - mondta Molnár Gábor.

Fotó: Szijártó János



Majd hozzátette, hogy az akadémia kifejezés jelzi az itt zajló foglalkozások komplexitását, széles a lehetőségek tárháza. - Az ideális környezet megteremtése után szeretnék kissé elmozdulni a versenyzés irányába. Ez saját magunk menedzselése miatt is fontos, ebben is szeretnék több rutint szerezni. Ugyan a nyár most kihívás lehet a létszám, főként a gyermeklétszám szempontjából, de bízom abban, hogy az álladó tagságunk számára vonzóbbak leszünk, mint a tévé, vagy a számítógép. Itt egy olyan közösség alakult ki, amelyhez tartozni öröm és büszkeség.

Ráadásul a brazil jiu jitsu is népszerűbb, mint valaha, milliók gyakorolják a világon. Nyugaton több száz fős akadémiák működnek, nagyon nagy sikerrel. Pozitívum az is, hogy itt mindig tanul valami újat az ember, nem ugyanazokat a katákat gyakoroljuk napról napra. Akár két, három évig ismétlés nélkül lehet csiszolni egy-egy fontos gyakorlatot, s mindezt brazilos, könnyed, játékos stílusban. Aki ide betér, családias hangulatot, igazi húsvér embereket, barátot, közösséget talál, olyat, amit számítógép előtt ülve, a monitoron keresztül soha nem találhat - hangsúlyozta a sümegi harcművész.

Molnár Gábor (brazil jiu jitsu lila öv, aikidó fekete öv) immár kétszeres világbajnok, illetve több szép cím birtoklója. Súlycsoport nélküli Európa-bajnoki bronzérmes, a londoni European Fight Network győztes, hatszoros magyar bajnok. A Buddhista főiskola harcművészeti szakirányán végzett, magával a sporttal (dzsúdóval) 1984-ben ismerkedett meg, szülővárosában Mohácson. 2004-ben házassága révén került Sümegre.



2011-ben Tapolca tüntette ki a VB és EB eredményekért, Veszprém megye pedig a diáksportért végzett munkájáért. Az idén Sümegen is elismerésben részesült a szép eredményekért. Az akadémián vannak akik csak a fegyver elleni önvédelemre járnak, mások inkább bunyózni, MMA-zni (Mixed Martial Arts, más néven Kevert Harcművészetek) szeretnek, de többen kizárólag a meditációt látogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!