Sümeg

2014.01.17. 11:00

Külföldi kapcsolatok

Sümeg - A külföldi testvérvárosok oktatási intézményeivel való mielőbbi kapcsolatfelvételt szorgalmazta a Kisfaludy gimnázium diákönkormányzatának tagjaival közösen tartott ülésen Rátosi Ferenc.

Szijártó János

A polgármester a 2013-2014-es tanévben immár második alkalommal fogadta a diákokat, valamint Némethné Tóth Mónika diákönkormányzatot segítő tanárt és Szeidlné Lakos Éva igazgatót a városházán. Rátosi Ferenc azt hangsúlyozta, hogy a kapcsolat a nyelvtanuláson és a más kultúrákkal való találkozásokon túl a személyes ismeretségek miatt is fontos. Ha később valaki külföldre megy tanulni vagy munkatapasztalatot szerezni, jó, ha vannak ottani ismerősei, olyanok, akik segítenek a beilleszkedésben. Hozzátette, hamarosan lehetőség nyílik a németországi Aichtal testvérváros képviselőivel a találkozásra.

- Álmodjatok, és tegyetek azért, hogy álmaitok valósággá váljon. Mindenki tehetséges valamiben, azonban a kibonatkozáshoz, a sikerhez kitartásra van szükség. Mindenki életében vannak hullámvölgyek, de a lelkesedést soha nem szabad elveszíteni.

Dömötör Tímea a diákönkormányzat elnöke arról szólt az ülésen, hogy a második félévre ki mit tud vetélkedőt, 24 órás sportprogramot szerveznek, a Kisfaludy napot pedig szeretnék városi programmá bővíteni. Májusra diáknapot terveznek. Az elnök kérte az önkormányzat segítségét abban, hogy a kötelező önkéntes munka keretében felkereshessenek egyedülálló idős embereket, akiknek segítenének.

Az ülésen az Öregdiákok Baráti Köre elnöke, Kaiser Mihály a kör működéséről adott tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!