Sümeg

2014.05.24. 11:12

Táncverseny nyolcvanhat fellépővel Sümegen (frissítve)

Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a Dunántúli táncversenyt a barokk kisvárosban szombaton.

Szijártó János

A sorrendben immár hatodik alkalommal megszervezett nagy volumenű versengésnek ezúttal is a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ adott otthont. A 7-10 éves, a 10-14 éves, és 14-18 éves, valamint a 18 év feletti korcsoportoktól összességében nyolcvanhat produkciót láthatott a közönség és a zsűri a házigazda Rátosi Ferenc polgármester köszöntője után.

Az estébe nyúló program repertoárjában klasszikus balett, modern balett, show tánc, mazsorett, akrobatikus rock-and-roll, hip-hop, társastánc, jazz-balett, hastánc, revü tánc, színpadi látványtánc, akrobatikus színpadi tánc szerepelt. Akadt is bőven munkája a Krámer György Harangozó díjas balett művész elnökletével működő zsűrinek. A megmérettetésre Budapestről, Keszthelyről, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Zalaszentgyörgyről, Kehidakustányból, Csabrendekről, Reziből,  Pókaszepetkről, Lentiből, Veszprémből, Várpalotáról és Ajkáról érkeztek szólótáncosok és csoportok.

Nagy sikert aratott a Manók produkciója. A Várpalota DSE Unio két tehetséges tagja, a legkisebbek kategóriájában: Kerék Csenge és Hamperger Brigitta a színpadon Fotó: Szijártó János

A zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítésekkel értékelte a produkciókat. A táncversenyt a Várpalota DSE Unio táncosai nyerték meg, Sümeg város díját a ZOO Harmony Stile Dance Club Budapest vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!