Sümeg

2014.10.10. 19:50

Elutasították az önkormányzat keresetét a sümegi vár ügyében

Sümeg - Ahhoz, hogy az idegenforgalom és a foglalkoztatottság nőjön, a fejlesztéseknek a váron túl is folytatódniuk kell a városban vallja a két sümegi várkapitány.

Kovács Erika

Apa és fia szerint a cél az, hogy a Sümegre érkező turisták minél több időt töltsenek el a városban.

– Az egész családunk Sümegen él. Ide köt minket vállalkozásunk is, valamint szülővárosunk szeretete. Sümeg hihetetlen jó adottságokkal rendelkező város, hiszen a 84-es számú főút mellett helyezkedik el és gyönyörű műemlékekkel büszkélkedhet, mint például a vár, a püspöki palota vagy a plébániatemplom. Tapasztaltuk, hogy a hozzánk érkező vendégek elsősorban az általunk képviselt minőségi és igényes szolgáltatásokért térnek vissza rendszeresen. Ezért legfőbb feladatnak a jövőben a sümegi belváros fejlesztését tekintjük, hogy az ide érkező vendégek gyönyörű településünkön minél több időt töltsenek el. Ez fellendítené a belvárosi üzletek, kereskedők, éttermek forgalmát. Egy kiránduló turista egy-két műemlék megtekintése után szívesen leül egy cukrászdába kávézni – sorolta idősebb Papp Imre.

A várjátékok mindig nagy tömegeket vonzanak Sümegre. Folytatni kell a fejlesztéseket a váron túl is. illusztráció: Penovác Károly

– A pályázatok világát éljük. Fel kell ébrednünk, össze kell fognunk! Uszodának legideálisabb terület a Volánnal szemben lévő terület. Ehhez csatlakozhatnának további fejlesztések: például sportcsarnok, színház, sporthotel, hogy az ország minden részéről jöhessenek hozzánk edzőtáborozni. Ehhez kapcsolódhatna még modern művelődési központ és egy koncertterem is, valamint színvonalas szolgáltatások. Mi itt, Sümegen már nagyon sokat építettünk és öregbítettük a város hírnevét. Szeretnénk, ha a sümegi gyerekek közül is sok híres sportoló kerülne ki – fejtette ki ifjabb Papp Imre.

Hozzátette: fontos lenne a biztonságos közlekedés érdekében a 84-es főútnál körforgalmat építeni és több parkolóhelyet kialakítani a városban. Szorgalmazta a Ramassetter Vince-ház teljes körű felújítását és tartalommal való megtöltését, ami minden sümeginek szívügye lehetne.

Úgy vélte, szintén a belvárosi fejlesztés része lehetne a várparkoló, a ferences templom és a plébániatemplom idegenforgalmi tengely létrehozása, valamint a városi múzeum magasabb szintű működtetése is.

Idősebb Papp Imre beszámolt lapunknak arról is, hogy az elsőfokú bíróság a minap elutasította a helyi önkormányzat keresetét, miszerint érvénytelenítsék a sümegi vár üzemeltetésére kötött szerződésüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!