Sümeg

2014.10.06. 13:31

Pincefosztogatásra készülőket futamítottak meg a polgárőrök

Sümeg - Pincefeltörést hiúsított meg három lovas polgárőr október harmadikán a várostól hét kilométerre levő Hajnal hegyen.

Tisler Anna

Holczer Tímea, Németh Noémi és Mózner Adrienn kora délután járőrözés közben zavarta meg a három férfit. A férfiak, miután rájöttek, hogy a polgárőr pólóban levő hölgyek meglátták őket, futásnak eredtek.

- Timi és Adrienn elől ment, én megálltam szerszámot igazítani – emlékezett Noémi. – Ekkor pillantottam meg a dombon a három férfit. Ők, miután meglátták, figyelem őket, futásnak eredtek. Kiabáltam a lányoknak, hogy jöjjenek, láttam valamit. Visszafordultak, és elkezdtek vágtázni a férfiak irányába. Én hívtam a rendőrség segélyhívó számát, miután jelentettem az esetet, utánuk mentem. A sűrű aljnövényzet miatt a lovakkal nem tudtunk tovább menni. A rendőrök hamar kiértek, átfésülték a terepet, de nem sikerült megtalálni a keresett személyeket.

Mózner Adrienn (szemben) Németh Noémi és Holczer Tímea a pince előtt, amit fel akartak törni a megfutamodásra kényszerített férfiak (Fotó: Tisler Anna)

A lányoktól megtudtuk, hogy a kezdetektől tagjai a két éve alakult lovas polgárőrségnek. Eddigi szolgálataik eseménytelenül teltek.

- Félni sem volt időnk, olyan gyorsan történt minden – tette hozzá Tímea. – Amint Noémi megmutatta az irányt elkezdtünk vágtázni. Szerettük volna feltartóztatni őket, amíg a rendőrök kiérnek, de a sűrű erdőben sikerült elmenekülniük.

Az eset után friss keréknyomokat találtak a környéken. A férfiak valószínű autóval menekültek el.

A pince, amelynek közelében megzavarták a férfiakat, egy külföldön élő magyar állampolgáré.

A lovas polgárőröktől megtudtuk, hogy betakarítás és szüret idején gyakrabban járőröznek.

Trombitás Ottó elmondta, a lovas polgárőrség megalakítására azért volt szükség, mert a városhoz tartozó erdők és szőlőhegyek egy része gépkocsival megközelíthetetlen.

A járőrözéshez a lovakat Capári Róbert biztosítja a polgárőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!