Sümeg

2015.05.05. 13:33

Ultrahang összefogással

Sümeg - Ultrahang készülékkel gazdagodott a helyi összefogásnak köszönhetően a nőgyógyászati rendelő. A készülék vásárlását Adorján Gézáné a Sümegi Menopausa és Osteoporosis Egyesület tagja kezdeményezte - tudtuk meg Tóth Zoltánnétől, az egyesület elnökétől.

Tóth B. Zsuzsa

Adorjánné az egyesületnél jelezte, hogy a nőgyógyászati rendelőben szükség lenne a hüvelyi ultrahang vizsgálat elvégzéséhez egy kiegészítő alkatrészre, amely a vizsgálatokhoz elengedhetetlen. Ennek hiánya miatt a betegeknek Keszthelyre vagy Ajkára kellett utazniuk. Az egyesület vezetése úgy döntött, hogy gyűjtést szerveznek az eszköz beszerzéséhez. Év eleje óta gyűjtött a cél érdekében 11 helyi asszony. Adorján Gézáné, Dani Istvánné, Darabos Györgyné, Dávoti Józsefné, Dörnyei Lászlóné, Illés Ibolya, Parragi Józsefné, Schrancz Frigyesné, Simonyai Jánosné, Takács Gáborné és Tóth Zoltánné a környékükön lakókat, ismerőseiket, vállalkozókat, a város üzleteit kereste fel.

Az elképzeléssel mindenki egyetértett, az adakozók szívesen segítettek néhány ezer, de esetenként akár 100 ezer forinttal is.  Összesen több mint 330 támogatótól három hét alatt 823 000 forint gyűlt össze, így februárban megrendelték a szükséges készüléket, amely egy hónap múlva megérkezett. A 767 000 forintos készülék árából fennmaradó összegen a nőgyógyászati szakrendelő ajtaját hangszigeteltették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!