Sümeg

2017.03.03. 20:09

Nyelv hete a Kisfaludy Sándor Gimnáziumban

Sümeg – A Kisfaludy Sándor Gimnáziumban hagyománnyá vált, hogy „A nyelv hete” rendezvényein versmondásban is összemérik tudásukat diákok.

Tóth B. Zsuzsa

A legtehetségesebb versmondók természetesen tovább jutnak megyei versenyekre, amelyeken újabb szép sikereket érnek el már több éve.

Legutóbb Veszprémben február 14-én a Nyakas János szavalóversenyen Keszthelyi Antónia és Maródi Veronika 12. c osztályos tanulók képviselték a sümegi gimnáziumot.

Antónia, Veronika és a felkészítő tanáruk, Kovács Attiláné Fotó: iskola

Egy lírai Arany János költeménnyel, valamint egy kortárs költő versével szerepeltek a 15 versenyzővel megrendezett, színvonalas programon. A korábbi szép helyezések után Antónia újra a dobogóra állhatott. Mindkét szavaló több érem birtokosa immár.Még 2014. novemberében a VI. Vajda János vers- és prózamondó versenyen Maródi Veronika harmadik. helyezést ért el. Egy évvel később, 2015 áprilisában Ajkán a Szent Györgyi Albert Szakközépiskolában a megyei versmondó versenyen Veronika és Antónia holtversenyben végzett az előkelő második helyen. Aztán tavaly, 2016. áprilisában Antónia második helyezést ért el ugyanezen a versenyen.

Felkészítő tanáruk, Kovács Attiláné nagyon büszke a lányokra, akikkel több éven át sorra hozták a szép eredményeket.

A végzős diáklányok elmondták, hogy bár orvosi, illetve pszichológusi pályán gondolkodnak, továbbtanulásukban biztosan segíteni fogja őket a szavalással megszerzett tapasztalat, a szép beszédre való igény, valamint a jó kiállás ugyancsak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!