Sümeg

2017.09.05. 13:55

Fejlesztések Sümegen: mediterrán hangulatúvá válik a Flórián tér

A TOP 2-es projektek egyik legfontosabbika a Zöld város projekt. Amennyiben annak első része nyer a TOP-1-es körben, és elkészül a körforgalom a posta mellett, akkor hozzá kapcsolódóan megvalósulhatnak a Flórián térrel, Béke térrel, Kompanik utcával kapcsolatos tervek.

Tóth B. Zsuzsa

A Flórián tér akkor a körforgalom helyigénye miatt kisebb lesz a mostaninál, de egy mediterrán hangulatú területet alakíthatnak ki, amely a Kisfaludy és a Szent István tér után a város második főtere lehet. A tér átalakítása még tervezés alatt áll, de valószínűleg nem érinti az autóbusz-pályaudvart, legfeljebb annyiban csak, hogy attól kezdve nem ott várakoznak majd a buszok.

A sümegi tervek egy élhetőbb, komfortosabb várost céloznak meg
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Béke téren, a polgármesteri hivatalnál több aszfaltos és virágos területre, valamint parkolóra van szükség. Mivel az alapellátás a tervek szerint a jövő nyáron már a Kompanik utcában lesz, ott a korábbinál is nagyobb gépkocsiforgalomra kell számítani. Eddig is kevés volt a parkolóhely, hiszen ott van a kórház, a járóbeteg-rendelés, az orvosi ügyelet, miközben az árkok fedése eddig nem valósult meg. Azon túl parkolóhelyek kialakítását is tervezik.

Közben néhány héten belül elkezdődik a TOP 1-es pályázatok által támogatott fejlesztések kivitelezése. Készül például az egészségügyi alapellátás új helye a kórház területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!