Sümeg

2015.05.17. 06:32

Villámcsődület, jóga és meditáció

Sümeg - A Kisfaludy Sándor Gimnázium diákjai a jógával, meditációval ismerkedtek és új élményt jelentett számukra egy, a járókelők érdeklődését is felkeltő flash mob készítése a városközpontban.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézmény részt vesz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tavaszi Partnerség és hálózatosodás moduljában, amelynek célja az iskolák helyi közösségi aktivitásának ösztönzése közösségi eseményekkel és az iskolában töltött idő élményszerűvé tételével - tudtuk meg az igazgatótól, Szeidlné Lakos Évától.

- A programban együttműködünk a helyi általános iskolával, a sümegi rendőrkapitánysággal, az Egészségkörrel, a veszprémi Ahimsa Jógaközponttal, a sümegi Napfény Szociális Segítő Központtal, valamint a helyi vállalkozókkal. A projektet Simon Diána, a gimnázium informatika-kémia szakos tanára fogja össze és szervezi. Emellett jelenleg integrál pszichológiát is tanul. A diákok sokféle délutáni program közül választhattak. Egyebek mellett húsvéti mézeskalácsot díszíthettek, függőségi prevenciós programokon vehettek részt, miként különféle sportrendezvényeken úgyszintén.

Az érdeklődők heti kétszeri meditációs foglalkozásra mehetnek, amelyet még változatosabbá tesz a hangtálas meditáció.

A Flórián téri Flash mob készítés nagy feltűnést keltett a városközpontban, a járókelők tetszését is elnyerte a táncos program
Fotó: Kisfaludy iskola

A gimnáziumban nagy hangsúlyt fektetünk az oktatáson kívül a személyiség fejlesztésre, hogy diákjaink az iskolából kikerülve egészséges lelkületű, sikeres felnőttekké váljanak. Számos meghívott előadó segít az egészségmegőrzésben és az önmegismerésben - mondta az igazgatónő.

A további programok között szerepel az úgynevezett Kisfaludy társasjáték délután, amelyben nem csak az osztálytársak mérhetik össze tudásukat, hanem a családok többi tagjai ugyancsak résztvehetnek majd.

Május elején mintegy 80 kisfaludys diák vett részt a sümegi Flórián téren tartott flash mob megmozduláson. Az iskola táncos bemutatója a helyi lakosok számára szintén nagy élményt nyújtott. A résztvevő diákok pedig örömmel vetették bele magukat az újszerű feladatba. Később jógafoglalkozást tartott a gimnazistáknak Selmeci Csongor, a Magyar Jógatársaság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!