Sümeg

2009.06.04. 02:28

A hősök előtt tisztelegtek

Veszprém - Meg-megeredő esőben, gyér érdeklődés mellett zajlott a hősök napi ünnepség szombaton a Veszprémi 31-es Honvéd Gyalogezred első világháborús emlékműve előtt.

Győrffy Árpád

Györe Gyula nyugalmazott ezredes köszöntötte a megjelenteket, majd Oláh Emil tábori lelkész szólt a katonai hősök kultuszának két világháború közötti fontosságáról és az ünnep nyolc évvel ezelőtti ismételt törvénybe iktatásáról. 

- A háborúban a hazájukért életüket adó hősi halottaknak mi mindannyian hozzátartozói vagyunk. Minden magyar embernek tisztelettel meg kell emlékeznie róluk - hangsúlyozta Márfi Gyula katolikus érsek, aki Isó Zoltán evangélikus lelkésszel és Steinbach József református püspökkel imát mondott a hősök lelki üdvéért. 

Ezek után a város vezetői, a fegyveres erők, testületek aktív és nyugállományú szervezeteinek vezetői, több más társadalmi szervezet, intézmény képviselői koszorút helyeztek el az emlékműnél.A résztvevők az indulókat játszó zenekart követve átvonultak a Komakút téren lévő II. világháborús emlékműhöz, hogy ott is tisztelegjenek az elődök előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!